V vrstah Odbojkarskega kluba Merkur Maribor ostajata Košenina in Herman

Libero OK Merkur Maribor Alen Košenina. Vir: OK Merkur Maribor

Vodstvo Odbojkarskega kluba Merkur Maribor je podaljšalo sodelovanje s 24-letnim Alanom Košenino, ki je pred tedni uspešno prestal operacijo gležnja in bo do pričetka sezone že na voljo trenerju Škorcu, in s 23-letnim Aljažem Hermanom, ki je že v lanski sezoni na več tekmah upravičil trenerjevo zaupanje.

Oba zadovoljna z letošnjim uspehom kluba, pričakujeta nove izzive

“Vesel sem, da smo se s klubom odločili podaljšati sodelovanje še za eno sezono. Po takšni sezoni, kot je bila letošnja, je bila odločitev zelo preprosta,” je povedal libero Alan Košenina, in dodal: “Veselim se nove izkušnje igranja v ligi prvakov, kjer upam, da bomo dobro branili barve kluba in države. To bo velik izziv, ki ga verjetno vsi nestrpno pričakujemo. V državnem prvenstvu, MEVZI in pokalu bodo cilji spet usmerjeni proti vrhu, največja želja pa je ubranitev državnega naslova.” Libero Aljaž Herman pa je dodal: “Letošnja sezona se je končala z izjemnim rezultatom. Usvojitev državnega prvenstva in posledična uvrstitev v ligo prvakov so trenutki, za katere garamo in ki si jih zapomnimo za vedno. Vesel sem, da je vodstvo kluba z menoj zadovoljno in me še naprej želi v ekipi, zato bom z veseljem v klubu ostal tudi naslednjo sezono.”

Libero OK Merkur Maribor Aljaž Herman. Vir: OK Merkur Maribor

Glavna igralca obrambe

Sebastijan Škorc, trener OK Merkur Maribor, je ob podaljšanju njunih pogodb izpostavil: “Podaljšanja z našima liberoma Alanom in Aljažem smo rešili zapolnitev ekipe na tej poziciji. Ostajata v domačem klubu in to je velik del mozaika pri sestavi letošnje ekipe. Alan je skozi vso sezono kazal vrhunske predstave in pokazal, da je eden najboljših liberov v Sloveniji in tudi izven meja. Aljaž pa je pokazal v finalni seriji vrhunske igre in tako imamo dva res kakovostna libera, ki bosta glavna igralca naše obrambe.”

Oddaj komentar