V velenjski osnovni šoli zaradi reakcij učiteljev na cepivo odpovedali pouk

FOTO: Pixabay.com

Na družabnih omrežjih je zaokrožilo e-mail sporočilo, v katerem je ravnatelj OŠ Mihe Pintarja Toleda Velenje, Sebastjan Kukovec, starše obvestil o odpovedi pouka zaradi reakcij cepljenih učiteljev.

Zaradi reakcij je odsotnih 26 učiteljev

“Najprej naj se vam opravičim za tole izredno obvestilo. Včeraj je bilo kar 2/3 učiteljev šole cepljenih proti Covid 19. Iz minute v minuto cepljeni učitelji javljajo o močnih reakcijah na cepivo, tako, da smo pravkar prišli do ocene, da smo, zaradi bolniške odsotnosti kar 26 učiteljev, primorani za jutri, v petek, 12. marca, odpovedati celoten pedagoški proces na šoli, saj nimamo zagotovljenih zadostnih kadrovskih zmožnosti za izpeljavo pouka,” je navedeno v pismu, ki je zaokrožilo na družabnih omrežjih.

Dodali so, da bo pouk za vse učence od 1. do 9. razreda jutri v celoti odpadel. “V primeru, da jutri ne morete zagotoviti varstva za svoje otroke, bomo na šoli zagotovili nujno varstvo za učence od 1. do 3. razreda od 6. do 13. ure,” so še zapisali.

Obrnili smo se na OŠ Mihe Pintarja Toleda Velenje, kjer je prišlo do odpovedi, prav tako smo se z vprašanji obrnili na NIJZ in Vlado RS. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Obvestilo ravnatelja je v celoti dostopno TUKAJ.

Več informacij sledi.

Oddaj komentar