V UKC Maribor 12 novih okužb

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so v zadnjih treh dneh okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 11 zaposlenih in enemu bolniku. Vsi okuženi so v karanteni, prav tako še 18 zdravstvenih delavcev, je danes v izjavi za medije povedal strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin.

Postregel je tudi s podatkom, da so septembra okužbo z novim koronavirusom zabeležili pri 35 zaposlenih in 14 bolnikih, ki so bili hospitalizirani zaradi drugih bolezni.

Za zmanjšanje prenosa okužb med zdravstvenimi delavci in od njih na bolnike pa je mariborska bolnišnica med drugim zaposlenim zagotovila kakovostnejše zaščitne maske. Medtem pa bolniki skoraj ves čas nosijo zaščitne maske, tudi ko so v sobah, če to ne ogroža njihovega zdravja, je dejal Vogrin.

Po njegovih zagotovilih bolniki ne zapuščajo sob in tudi ne bolnišnice, zaščitnih sredstev pa imajo v UKC Maribor v zadostni količini.

Na oddelku za bolnike s covidom-19 imajo trenutno 20 akutnih bolnikov, ki ne potrebujejo intenzivne terapije, dva bolnika pa sta na intenzivni terapiji.

Vogrin je ocenil, da lahko kapacitete za akutne bolnike, okužene z novim koronavirusom, povečajo še za 20 postelj, število postelj za intenzivno nego bi lahko povečali za osem, teoretično pa še za dodatnih pet, odvisno od potreb.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar