V študentskem kampusu danes “Tržnica brez svinjarije”

Mariborska študentska organizacija je v sodelovanju z Ekologi brez meja april namenila okoljskim temam oziroma problematiki onesnaževanja in degradacije okolja. Številne aktivnosti skozi ves mesec bodo sklenili z današnjim zaključnim dogodkom, ko bo od 14. ure naprej v študentskem kampusu na Gosposvetski potekala Tržnica brez svinjarije.

Ena najbolj načetih tem zadnjih let – onesnaževanje planeta – je kljub globalni polemiki še vedno odvisna od tega, kaj bomo kot posamezniki prispevali k izboljšanju te problematike. Še toliko bolj pomembno je, da se tega zavedajo mladi. ŠOUM bo številnim akcijam (čiščenje okolice študentskih kampusov, obeleževanje Svetovnega dneva Zemlje …) letos pridružila celomesečno kampanjo na temo okoljevarstva in ga poimenovala kar »Mesec brez svinjarije«. Tako bodo aprila nagovarjali mariborske študente in ostale, k zavedanju vsakdanjih opravil, s katerimi povzročamo škodo našemu planetu. Hkrati pa bo ŠOUM s komičnimi videi in informacijami, poimenovanimi »nasmeti«, spodbujala mlade, da lahko prav vsak dnevno pripomore k ohranjanju okolja, v katerem bivamo.

Vsak izmed aprilskih tednov je bil posvečen določenemu področju – upravljanju z odpadki, ravnanju z odpadno hrano, pretiranemu kopičenju oblačil in njihovi ponovni uporabi ter trajnostni mobilnosti. Akciji akciji se je z »Gašperjevimi nesmeti« pridružul tudi slovenski stand-up komik Gašper Bergant.

Zaključni dogodek kampanje bo danes, 24. 4. 2019, s pričetkom ob 14. uri, v študentskem kampusu na Gosposvetski v Mariboru. Na tržnici bo mogoče spoznati ponudnike, trgovine ter organizacije, ki delujejo na področju okoljevarstva v Sloveniji.

Oddaj komentar