V soboto tretji Medeni dan v Vodolah

V soboto, 20. junij 2020, bo v Vodolah na posestvu Sončni raj tretji Medeni dan, ki bo ponudil animacijo in program vse od 10. naprej pa do 16. ure.  Za dobro počutje bodo skrbeli Tanja Žagar kot glasbena gostja in športnik Filip Flisar, čez dan pa se bodo zvrstila tudi razna predavanja. Poskrbeli pa so tudi za animacijo za otroke.

Z Medenim dnevom se bodo na posestvu spomnili na svetovni dan čebel, in sicer na površinah Medenega parka, kjer so zasadili skupno več kot 10.500 sadik izključno avtohtonih medonosnih rastlin. Te bodo čebelam zagotavljale možnost opraševanja in naravnega razmnoževanja. Ustvarjalci želijo ohranjati slovensko tradicijo in ustvarjati trajnostni učni park za otroke, mladino in odrasle.

V soboto bodo otrokom ponudili raznovrstne animacije za otroke, lutkovne predstave, poslikave obraza, adrenalinska napihljiva igrala in zipline Čebelji let, ki ga bo tokrat nadgradil s svojo prisotnostjo Filip Flisar. Odrasli obiskovalci pa bodo v tem času lahko obiskali različne delavnice in zanimiva  predavanja.

Svoje domače izdelke bodo ponujali različni lokalni ponudniki. Letos prvič bo  v času Medenega dneva obratovala tudi Fontana vin z degustacijo lokalnih vin. Ob koncu dneva pa bo nastopila še Tanja Žagar.  Za hrano bo poskrbela ekipa restavracije Meeting pub & restaurant.

Medeni dan se bo pričel ob 10. uri in se zaključil s koncertom Tanje Žagar, ki bo ob
16. uri. Na posestvo in z njega bo vsake pol ure vozil brezplačen avtobus z avtobusne postaje pod nakupovalnim središčem Europark do posestva Sončni raj  in obratno.

Program predavanj in drugih prireditev:

11.00 – Boris Vene – Kriza kot darilo, kriza kot odskočna deska (medsebojni odnosi,
zdravje in obilje) – 180 minut
11.00 – Miša Pušenjak – Vrtičkarstvo (moderno vrtičkarstvo) – 60 minut
11.00 – Simona Tomažič – Ključi do zdravja (predavanja z delavnico) 60 minut
12.00 – Sonja Turnšek – Predstavitev Access Bars in telesnih procesov Access
Consciousnessu – 60 minut
12.30 – Stane Benedetič – Bela jelka kraljica gozdov in uporaba v praksi – 60 minut
13.00 – Lutkovna predstava – Šivilja in škarjice – 35 minut
14.00 – Tanja Bagar – Kanabidoidi v vsakdanjem življenju (konoplja in CBD) – 60 minut
14.00 – Dušan Donko – Tai chi – 60 minut
15.00 – Brigita Lorenčič – Predstavitev joge obraza
16.00 – koncert s Tanjo Žagar – 120 minut
18.30 – zadnji avtobusni prevoz (iz Posestva SONČNI RAJ smer Europark)

Vstopnina za Medeni dan 

Da bi se izognili množičnemu plačevanju vstopnine na posestvo, predavanj in zipline-a na samem dogodku, so se organizatorji odločili, da letos ponudijo vstopnice za celoten dogodek že v predprodaji preko spleta. Cena se gibljejo od osnovne, ki znaša 5 evrov za odrasle in 4 evre za otroke, do najdražje, ki znaša 20 evrov za odrasle in 10 evrov za otroke, odvisno od izbranega paketa. Podrobnosti o nakupu in paketih so na spletni strani  www.medenidan.si.

Oddaj komentar