V samo eni uri poostrene kontrole, kar 14 voznikov ni upoštevalo rdeče luči na istem semaforju

FOTO: PU Maribor

Vozniki niso bili ustavljeni, o kršitvah bodo obveščeni po pošti.

Danes, 22. 12. 2020, med 9.30 in 10.30, je policist Postaje prometne policije Maribor, na delu cestnega gradbišča (priključka mariborske zahodne obvoznice) na Limbuški cesti v Mariboru, izvedel ad-hoc poostren nadzor nad spoštovanjem svetlobne prometne signalizacije (semaforjev).

Številne kršitve

Znano je, da se je polemika o nespoštovanju semaforjev preselila tudi na družabna omrežja, policisti pa so v preteklosti, v podobnih poostrenih nadzorih, že ugotavljali številne kršitve.

Policist je tako z video-nadzorno kamero v zgolj eni uri posnel kar 14 kršitev vožnje v rdečo luč. Ker kršitelji po storjenem prekršku niso bili ustavljeni, bo zoper njih uveden in izveden prekrškovni postopek.

V prometu strpno in po predpisih

Policisti pri svojem delu uporabljajo vsa razpoložljiva tehnična sredstva za ugotavljanje in dokazovanje prekrškov v cestnem prometu, še zlasti pa so pozorni na tiste prekrške, ki so vzrok prometnih nesreč, tudi tistih z najhujšimi posledicami.

“S takšnimi kratkimi, a odmevnimi ad-hoc poostrenimi nadzori bodo policisti nadaljevali tudi v prihodnje, zato naj ne bo odveč ponovno opozorilo vsem voznikom, naj upoštevajo cestno prometne predpise, naj vozijo strpno in naj v tem času, ko se nenehno spreminjajo vremenske razmere, hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti,” je zapisal Miran Šadl iz PU Maribor.

Oddaj komentar