V Rakičanu sprejem Petra Podlunška

Po tem, ko je akrobatski letalec Peter Podlunšek v tem tednu vknjižil uspeh kariere, ga jutri, v soboto 22.4.2017, čaka poseben sprejem na murskosoboškem letališču. Prekmurec je na drugi letalski dirki svetovnega prvenstva Red Bull Air Race v San Diegu osvojil odlično drugo mesto.

Z uspehom na ameriškim tleh je Podlunšek pokazal, da je lahko konkurenčen tudi izkušenim mačkom akrobatskega letenja. Še lani se je v elitni kategoriji preizkušal kot novinec in nizal dokaj velike zaostanke za najboljšimi. Na uvodu letošnje sezone pa je pokazal, da je lahko konkurenčen.

Uspel mu je veliki met v karieri. V prvem krogu izločilnih dvobojev je med vsemi 14 piloti postavil najhitrejši čas, v finalu pa priznal premoč le Japoncu Jošiju Muroyi.

Po uspehu velik sprejem doma

Kot se za proslavljanje velikih uspehov slovenskih športnikov spodobi, se bodo tudi Prekmurci potrudili. Pripravili so namreč veliki sprejem za Podlunška na murskosoboškem letališču. Sprejem so poimenovali “Sprejem našega šampiona PP37 – Petra Podlunška”.

Na Facebooku so organizatorji sprejema zapisali: “Prijatelji, znanci, podporniki ter vsi ostali, ki ste minulo noč stiskali pesti, vabljeni, da skupaj pričakamo in pozdravimo našega šampiona Petra Podlunška ob njegovem edinstvenem uspehu v San Diegu.”

VIR: Facebook
VIR: Facebook

Oddaj komentar