V prvem prijavnem roku v višje šole sprejetih 2137 kandidatov

FOTO: pixabay.com

Pogoje za vpis v višje strokovno izobraževanje v študijskem letu 2020/2021 je od vseh 2582 prijavljenih kandidatov v prvem prijavnem roku izpolnilo 2183. Od teh je sprejetih 2137, zavrnjenih pa je 46. Sprejeti kandidati se morajo v prvi letnik vpisati do 21. avgusta, o datumu vpisa pa jih bodo pisno obvestile višje strokovne šole.

Letos je od 1738 kandidatov za redni študij, ki izpolnjujejo vpisne pogoje, sprejetih 1692 ali 97,4 odstotka, kar je enak delež kot lani, od 445 kandidatov za izredni študij pa so sprejeti vsi.

Omejitev vpisa je letos na Inštitutu in akademiji za multimedije Ljubljana na programu medijska produkcija, na Šolskem centru Ljubljana na programu mehatronika in na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Maribor na programu velnes. Zato so morali 46 kandidatov zavrniti. Lani so bile omejitve na petih šolah oziroma petih programih, zavrnjenih pa je bilo 53 kandidatov, so sporočili z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Prva želja za vpis se je uresničila za 98,8 odstotka kandidatov, druga želja za 1,2 odstotka, pri tretji želji pa tokrat niso zabeležili nobenega odstotka.

Na redni študij je bilo s prvo željo sprejetih 99 odstotkov kandidatov, z drugo željo 0,9 odstotka, s tretjo pa 0,1 odstotka. Na izredni študij je bilo s prvo željo sprejetih 98 odstotkov kandidatov, z drugo dva odstotka, pri tretji želji pa niso zabeležili nobenega odstotka.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar