V ponedeljek jesenska krvodajalska akcija mariborskih študentov

Častim pol litra Štuk 2016; FOTO: arhiva lokalec.si

Študentske organizacije in študentski klubi s sloganom “Častim ½ litra!”, pozivajo vse študente, naj se v čim večjem številu odločijo za darovanje življenjsko pomembne tekočine, ki rešuje življenja. V Mariboru bo študentska krvodajalska akcija potekala v ponedeljek, 7. oktobra na Štuku in v tork, 8. oktobra v UKC Maribor. 

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS), skupaj s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem (ŠOUP) in z lokalnimi študentskimi klubi, organizira tradicionalni Študentsko krvodajalsko akcijo po vsej Sloveniji. “Mariborski študentje bodo lahko darovali kri v dveh tradicionalnih terminih, v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK (Gosposvetska cesta 83) in v UKC Maribor,” so sporočili iz ŠOUM-a.

Mariborski študentje bodo tudi tokrat lahko darovali kri v dveh terminih in sicer, v ponedeljek 7. oktobra od 9:00 do 14:00 bo krvodajalska akcija potekala v dvorani ŠTUK ter v torek  8. oktobra od 8:00 do 14:00 v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor, na Centru za transfuzijsko medicino (Ljubljanska 5, Maribor).

Enote darovane krvi

Vsak študent krvodajalec po odvzemu krvi prejme malico in simbolično darilo, ki ga podarja ŠOUM. Tudi letos bo v sodelovanju z Društvom Epruvetka možen vpis za darovanje kostnega mozga, v sodelovanju z Rdečim križem pa bodo na voljo pristopne izjave za darovanje organov ter tkiv po smrti.

V Mariboru akcijo organizira ŠOUM, v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Maribor in UKC Maribor. ŠOUM krvodajalske akcije organizira že 20 let, v zadnjih letih tradicionalno potekajo v spomladanskem in jesenskem terminu. “Vseslovenska organizacija študentskih krvodajalskih akcij pod geslom “častim pol litra” se je začela leta 2008. Od tedaj je samo v Mariboru kri darovalo več kot 3.500 študentov,” so še sporočili iz ŠOUM-a.

Oddaj komentar