V Pivoli med vikendi pestro v Botaničnem vrtu

foto: STA

Univerza v Mariboru za vikende vabi na obisk botaničnega vrta, kjer si ta mesec lahko ogledate zbirko cvetočih narcis, v kratkem pa pričakujejo tudi razcvet slečev, ki bodo najlepše zacveteli v prvi tretjini meseca maja. 

botanični vrt um

PEOGRAM:

  • V nedeljo, 12. maja med 9.00 in 17.00 uro, Majski sejem rastlin

Univerza v Mariboru vabi na že deveti Majski sejem rastlin, kjer boste ljubitelji zelenja in rož na predavanjih izvedeli vse o gojenju rododendronov in o tem, kako nas rastline zdravijo. Poleg prodajnih stojnic, kjer boste lahko kupili sadike in semena, vrtno orodje in dekor, bodo v vrtu potekale tudi spremljevalne dejavnosti za otroke in odrasle.

  • V petek, 24. maja ob 11.00 uri, Dan Parkov, Otvoritev filatelistične razstave Slovenske divjerastoče orhideje

Cvetovi njihovih divjerastočih orhidej so v naravi na ogled od aprila do julija. Če nimate možnosti, da bi si jih ogledali v naravi, lahko obiščete promocijsko filatelistično razstavo Branka Petana. Razstava bo na ogled predvidoma do sredine septembra 2019 v večnamenskem prostoru v botaničnem vrtu. 

  • V četrtek, 30. maja ob 17.00, Pripravki za krepitev rastlin, predavanje

Pridružite se ljubiteljem vrtov tudi v predavalnici botaničnega vrta, kjer na predavanju gostijo strokovnjaka kluba GAIA. Tokratna tema so sredstva za krepitev rastlin. Spoznali boste pripravke, s katerimi izboljšajo zdravje rastlin, in kako delujejo.

Oddaj komentar