V okolici Maribora nastaja idiličen resort

V bližini Maribor, le 5 stran od centra mesta, natančneje v Kamnici nastaja idiličen resort. V objemu zelenega uživanja – Enjoy Green ta ponuja sprostitev za oko. Omami te pogled na plantažo sivke, aronije, sibirske borovnice, v načrtih pa imajo še mnogo več.

V okolici Maribora, natančneje v Rošpuhu nastaja “užitek v naravi”. Gre za projekt Enjoy Green – zeleno mreženje narave, kulture, dediščine in tradicije za odgovoren odnos do narave in okolja, zeleni hedonizem ter zdrav življenjski slog in dobro počutje v sozvočju z naravo. Gre za projekt oz. operacijo podjetja CDPM d.o.o., ki je bilo uspešno na razpisu CLLD Ministrstva za kmetijstvo in gozdarstvo RS in prejelo odobritev operacije Enjoy Green.

Kot so nam zaupali v podjetju bodo lahko med obiskom resorta uživali v petju ptic, poseben čar pa daje tudi bližina dveh ribnikov. “Poleg sivke, aronije in sibirske borovnice boste na posestvu našli tudi nasad rožmarina, brina, sibirskih borovnic, v juniju pa se bo vaš pogled zagotovo ustavil na nasadu vrtnic damaščank,” pove.

K temu dodaja, da nastaja že tudi nekaj produktov. Tako so v letošnjem letu izdelali hidrolat sivke, eterično olje sivke in milo. Namen imajo pripraviti tudi sok aronije in marmelado sibirske borovnice. “To bodo naši produkti, ki jih bomo ponujali na tem posestvu,” še povedo.

Nedaleč stran od centra mesta Maribor lahko “uživajo v zelenem – Enjoy Green” vse generacije, “najmlajši, kot tudi najmodrejši,” še dodajo.

Oddaj komentar