V NK Mariboru rošade: Prekinitev pogodbe še za dva nogometaša

Kadrovske aktivnosti v Ljudskem vrtu se nadaljujejo: Amir Dervišević in Špiro Peričić nista več člana NK Maribor, sklenjen dogovor o sporazumni prekinitvi pogodb.

Kadrovske aktivnosti v Ljudskem vrtu se nadaljujejo. Potrjujemo razplet zgodbe, ki se je že nakazovala v prejšnjih tednih, ko oba nogometaša nista igrala tekem. Amir Dervišević in Špiro Peričić nista več člana NK Maribor.

“Sklenjen je dogovor o sporazumni prekinitvi pogodb. Kot smo že rekli, gremo na novo pot, ob tem pa sta tudi oba igralca izrazila željo po iskanju novih rešitev, kar smo jima v klubu omogočili. Verjamem, da imata Amir in Špiro pred seboj še kar lep del kariere. Obema bi se v imenu kluba zahvalil za njun prispevek na igrišču in čas, ki smo ga preživeli skupaj. Predvsem z Amirjem, ob vseh vzponih in padcih, smo izpisali dolgo skupno zgodbo. Slovesa nikdar niso prijetna, v takšnih primerih mora vsak nekaj vzeti v zakup, je pa bilo z obeh strani prisotnega veliko razumevanja in spoštovanja. Ko se ena vrata priprejo, se druga odprejo in verjamem, da ju ob novih motivih v drugem okolju čaka nova uspešna zgodba. Želimo jima vso srečo na nadaljnji nogometni poti,” je naslednji kadrovski potezi za klubski spletno stran predstavil športni direktor Marko Šuler.

V klubu bila več let

Amir Dervišević je bil z v klubu z vmesnimi prekinitvami 8 let. Odigral je 161 tekem in dosegel 18 zadetkov, prispeval delež k trem naslovom prvaka, eni pokalni lovoriki ter uvrstitvi v skupinski del Lige prvakov 2014. Špiro Peričić pa je v dveh sezonah 62-krat oblekel vijoličasti dres in štirikrat zatresel nasprotno mrežo.

Oddaj komentar