V Nigradovih prostorih kuverta z “belim prahom”

Na Nigradu vlada “izredno” stanje. V glavni pisarni Inšpektorata za medobčinsko redarstvo, se je uslužbenki med odpiranjem kuverte, iz nje vsul beli prah. Stavbo so evakuirali, trenutno je zaprto le 3. nadstropje, Nigrad posluje normalno.

Okrog 8. ure zjutraj je uslužbenka Medobčinskega redarstva med vsakodnevnim opravilom odpiranja kuvert, naletela na “posebno”. Iz nje se je namreč vsul bel prah. Na inšpektoratu so takoj poklicali policijo, ta pa je aktivirala gasilce, ki so celotno stavbo takoj evakuirali, izklopili elektriko, uslužbenko, ki je kuverto odprla, pa so dali v karanteno.

Nigrad "beli" prah
Nigrad “beli” prah

Nigrad sicer posluje normalno, izpraznili so le 3. nadstropje.

Dopolnjeno danes ob 13:10

Beli prah je bila soda bikarbona

Policija je bila danes ob 8.40 na telefonsko številko 113 obveščena, da se je med odpiranjem ovojnic v glavni pisarni Medobčinskega inšpektorata in redarstva v Mariboru, iz ene izmed njih vsul neznani beli prah. “Takoj po prejetem obvestilu so policisti in gasilci objekt izolirali, zaposlena delavka, ki je bila v stiku s to pošiljko pa je ostala v karanteni. Bombni tehniki Specialne enote policije, ki so prišli na kraj, so s t.i. hitrim testom ugotovili, da snov ni eksplozivna oz. da je neznani prah soda bikarbona,” so sporočili iz PU Maribor.

Pristojne službe so opisani prah zavarovale in ga odpeljale na natančnejše preiskave v Ljubljano. Rezultati, ali je snov nevarna ali ne, bodo znani čez nekaj ur. K temu so na PU Maribor dodali, da bo “do takrat uslužbenka Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor ostala v karanteni.”

 

 

 

 

 

Oddaj komentar