V Mariboru znova Karierni sejem

V Mariboru, v športni dvorani Lukna, se danes odvija Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja, ki je namenjen mladim pri njihovem odločanju za poklic. Po besedah organizatorjev je namen kariernega sejma, da mladim, ki bodo kmalu sprejemali pomembne odločitve o tem, v kateri poklic se usmeriti in za katero šolo se odločiti, ponudijo uporabne, praktične informacije.

Danes so ga posvetili osnovnošolcem, v petek pa še srednješolcem. Dogodek prireja Mestna občina Maribor v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje, Štajersko gospodarsko zbornico (ŠGZ), Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru, fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma ter Športnimi objekti Maribor.

“Mladim, ki nadaljujejo izobraževanje v srednješolskih izobraževalnih programih, njihovim staršem, skrbnikom in svetovalnim delavcem želimo predstaviti možnosti, pa tudi pasti pri izbirah na kariernem področju,” pravijo organizatorji.

Posebno pozornost tokrat namenjajo deficitarnim poklicem v Mariboru in širši regiji. “Mladi zelo zgodaj sprejemajo pomembne karierne odločitve in prav je, da pri tem sledijo svojim željam, tudi če te ne morejo biti povsem usklajene z obstoječimi ali predvidenimi potrebami na trgu dela. Vendar pa je pri tem toliko bolj pomembno, da pridobijo prave informacije in se uspejo v danih okoliščinah čim bolje prilagoditi,” pravijo na mariborski občini.

Karierni sejem bo danes odprt od 8. do 19. ure, v petek pa od 8. do 15. ure.

Danes pričakujejo najmanj 2000 obiskovalcev, in sicer dopoldne predvsem organizirane skupine iz 39 osnovnih šol iz Maribora in širše okolice, popoldne pa tudi starše z otroki.

Oddaj komentar