V Mariboru že 19. mednarodna študentska konferenca

Danes se je pričela tradicionalna, mednarodna študentska konferenca SCiM (Student Conference in Maribor) v Mariboru. Več kot 50 študentov iz več kot 25 držav se je zbralo na rektoratu Univerze v Mariboru. Najprej so spoznavali Maribor, komčaj pa že čakajo na pričetek izobraževalnih delavnic in neformalnih programov.

Člani mariborske študentske organizacije ŠOUM so pripravili že 19. mednarodno konferenco SCiM. Gre za eno največjih tovrstnih konferenc v Evropi, ki jo vsako leto gosti oddelek za mednarodno sodelovanje mariborske študentske organizacije (ŠOUM). Namenjena je študentom iz vsega sveta, teme dogodka pa vsako leto povežejo z aktualnimi problematikami, ki pestijo mlade.

Reference za kariero
Kot je povedal vodja organizacije konference Žiga Pirš, je rdeča nit tokratne konference geslo “Tvoji mali koraki, tvoja velika priložnost”. Udeleženci bodo skozi program pridobivali različna znanja in razvijali svoje veščine, denimo s področja vodenja in organizacije, projektnega dela, retorike in javnega nastopanja. Prav tako bodo spoznavali sebe, razmišljali o mejah svojih sposobnostih in “delali na sebi, kar jim bo tudi v prihodnje koristilo v življenju“, je dodal Pirš. Osrednji namen konference pa je spoznavanje drugih in drugačnih kultur, razmišljanj, jezikov in nenazadnje širjenje kroga prijateljev in kolegov iz drugih držav. Stikov, ki jih lahko ohranijo za vse življenje.

Nagovor glavnega organizatorja konference SCiM Žige Pirša.

Izbrani predavatelji
Kot je poudaril Pirš, so se zelo potrudili, da bodo delavnice in predavanja vodili strokovnjaki, ki imajo veliko znanja in izkušenj. Denimo Uroš Ferlin jih bo učil upravljanja s časom, predavanje Kaje Kosec bo namenjeno udeležencem, ki si želijo izboljšati znanje na področju vodenja ekipe v podjetju ali kakršnikoli organizaciji, študentke psihologije Anja Kragolnik, Nina Kozinc in Meta Lavrič bodo predavale tistim, ki želijo spoznati svoj um in notranje delovanje. Na delavnici Nine Dušič Hren bodo študentje pridobivali znanja s področja retorike, Marko Ferlin pa jih bo učil upravljanja z denarjem.

Oddaj komentar