V Mariboru v vlomih velika škoda, policisti imeli precej opravka z vinjenimi ljudmi

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 242 klicev, od tega 97 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.
V opisanem času so obravnavali tudi:
– 16 kaznivih dejanj,
– 12 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 15 prijav kršitev javnega reda in miru, 13 na javnem kraju in 2 v zasebnem prostoru.

Ogromna materialna škoda

“Neznani storilec je 18. 3. 2023 med 18. in 21. uro v naselju Maribor vlomil skozi okno v hišo, odnesel več predmetov in pri tem po nestrokovni oceni povzročil za 25.000 evrov materialne škode. Policisti bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru,” so sporočili.

Med 12. in 12.30 uro pa je neznani storilec v naselju Maribor vlomil skozi vhodna vrata v stanovanje, odnesel več predmetov in pri tem po nestrokovni oceni povzročil za 2.000 evrov materialne škode. Policisti bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Odredili so pridržanja

Policisti Policijske postaje Ormož so intervenirali v zasebnem prostoru na območju Ormoža. Da so zagotovili red in mir so kršitelja pridržali do iztreznitve,” zapišejo v nadaljevanu.

Policisti Policijske postaje Ptuj so na območju občine Markovci imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Na podlagi Zakona o pravilih v cestnem prometu mu je bilo odrejeno pridržanje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilnipredlog na Okrajno sodišče na Ptuju in izdali so mu plačilni nalog.

 Policisti Policijske postaje Šentilj pa so na območju Šentilja ustavili voznika osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti z indikatorjem alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal 0,90 mg/l. Policisti so vozniku zasegli vozilo in bodo
podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče Maribor.

Policisti Policijske postaje Podlehnik so imeli v postopku voznika osebnega vozila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku zasegli vozilo in podali bodo obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.

Oddaj komentar