V Mariboru ta veseli ZePeeMov pust

Na Glavnem trgu bodo 1. marca, med 10.00 in 11.30 ter med 16.00 in 17.30, pustne maske na foto-točki pozirale fotografu in se pokazale zelo strogi pustni žiriji. Pustna sprehoda po našemljenih ulicah se bosta začela ob 10.15 in ob 16.15.

Najbolj izvirne in prepričljive pustne maske se bodo potegovale za nagrade v kategorijah posamezna, družinska in skupinska maska.

Fotografije nagrajenih mask bodo nato objavili na Facebook strani ZPM Maribor, nagrajence pa obvestili o prevzemu nagrade. Prva nagrada za posamezno otroško masko je 11-dnevno letovanje na morju ali na Pohorju med poletnimi počitnicami, prva nagrada za družinsko masko je 3-dnevni prvomajski paket v Poreču.

Na Glavnem trgu bo do 4. marca 2022 na ogled tudi razstava fotografij TA VESELI ZePeeMov PUST.

Foto utrinke z nepozabnega lanskega pustovanja, ki je kljub omejitvam javnega življenja na ulice priklical veselje, so v objektiv ujeli Igor Unuk, Andreja Kavaš in Domen Ulbl.

“Na pustni torek bomo ob foto-točki razstavili tudi ilustracije kurentov, ki bodo nastale v soboto, 26. februarja 2022, v okviru Pusta Vetrinjskega!, avtorji najboljših ilustracij pa bodo nagrajeni,” so sporočili iz ZPM.

FOTO: ZPM

Oddaj komentar