V Mariboru številna izobraževanja o vinu in kulinariki

Foto: sommelier.si

Prihodnji mesec se v Mariboru pod okriljem Sommelier.si Academy začnejo številni programi izobraževanj o vinu in kulinariki, tako za ljubitelje in profesionalce.

Tečaji na različnih nivojih so namenjeni tako ljubiteljem kot profesionalcem

Kot pojasnijo v Zavod SloVino, gre za različne module sommelierskih znanj, ki jih izvajajo vrhunski predavatelji. “Vključenega je veliko degustiranja, veliko praktičnega dela ter veliko prenosov dobrih praks. Tečaji na različnih nivojih so namenjeni tako ljubiteljem kot profesionalcem iz gostinskega in vinarskega sektorja,” pojasni Dejan Baier iz Zavoda SloVino. Predavanja se pričnejo prihodnji torek, 1. junija, prostih pa je le še nekaj mest.

Sommelier.si Academy je plod sodelovanja Zavoda SloVino in Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije. SloVino izobražuje o vinu in kulinariki nepretrgoma že od leta 2000, znan je po izvedbi Salona VinDel, mednarodnega salona vina in delikates, ki vključuje bogat izobraževalni program ter drugih projektih promocije slovenskih vinarjev in turizma po svetu.

“Delovanje akademije predstavlja dodaten projekt namenjen prenosu znanj in dvigu vinsko kulinarične kulture,” še pove Baier. Vse podrobnosti o tečajih so objavljene TUKAJ.

Oddaj komentar