V Mariboru se bo znova Laufalo

Foto: Marko Pigac

Športna zveza Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor 18. septembra 2021 organizira že 6. izvedbo Mariborskega mestnega Teka Maribor Laufa.

Trasa skozi mestno središče

Po tem ko smo lani tek zaradi razmer izpeljali v prilagojeni različici, se bodo letos s štartom in ciljem na Trgu Leona Štuklja vrnili k takšni obliki teka, kot smo je bili vajeni. Trasa teka bo torej potekala skozi samo mestno središče, tekači pa bodo lahko odtekli en oziroma dva kroga (5 ali 10 km).

Tekači obeh razdalj bodo na Trgu Leona Štuklja štartali ob 10.00. “Tudi letos s tekom želimo spodbujati predvsem kulturo gibanja (#gibajmaribor), zato bo tek prijazen tudi otrokom in invalidom. Otroci bodo v spremstvu staršev lahko tekli brezplačno. Posebno skupinsko prijavnino pa lahko izkoristijo tudi tekaške skupine oz. podjetja. Vse o prijavah in podrobnostih teka najdete na www.gibajmaribor.si,” so še zapisali organizatorji.

Foto: Marko Pigac

Organizator teka, Športna zveza Maribor, bo tek izpeljala ob spoštovanju trenutno veljavnih določil. “Vsem, ki bi se želeli pred tekom testirati, pa bomo omogočil brezplačno testiranje na dan dogodka,” dodajo.

Natančne informacije bodo vsi prijavljeni prejeli po e-mailu. Več od dogodku in prijave na uradni strani teka TUKAJ.

Oddaj komentar