V Mariboru obsežne kriminalistične preiskave vezane na prepovedane droge, 11 osumljencem odvzeli prostost

Slika je simbolična.

Včeraj so kriminalisti na več lokacijah v Mariboru izvedli zaključno akcijo dalj časa trajajoče kriminalistične preiskave.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so, v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana in Generalne policijske uprave, včeraj, 15. 12. 2020, izvedli zaključno akcijo dalj časa trajajoče kriminalistične preiskave večih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu Kazenskega zakonika (KZ-1).

Devet sklopov hišnih preiskav

Kriminalisti so včeraj enajstim osumljencem odvzeli prostost in jim odredili pridržanje. V okviru zaključne akcije so kriminalisti in policisti, na podlagi odredb Okrožnega sodišča v Mariboru, na območju PU Maribor in PU Ljubljane opravili devet sklopov hišnih preiskav, je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

Kriminalisti še naprej zbirajo obvestila zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve še večih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1.

Na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku

Predvidoma jutri bodo nekaj pridržanih osumljencev privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Po zaslišanjih pa bodo mariborski policisti tudi javnosti predstavili nekaj več podrobnosti kriminalistične preiskave.

Oddaj komentar