V Mariboru na voljo tudi treningi jiu jitsa

Vir Kinetika in 10th Planet Maribor

Maribor se s svojimi športniki in njihovimi dosežki lahko ponaša tudi kot športno mesto. Ponudba športnih klubov in šol, kjer lahko Mariborčani trenirajo, pa se je razširila še z novo šolo jiu jitsa. Na Šentiljski cesti so namreč odprli v Kinetiki 10th Planet Maribor, kjer lahko različne generacije trenirajo to borilno veščino.

Gre za borilno veščino, borbeni šport in sistem samoobrambe, kjer je primarni fokus na “grappling” borbi, še posebno v borbi na tleh, pri kateri je koncept, da se lahko manjša, šibkejša oseba uspešno ubrani napada proti večji in močnejši osebi z uporabo pravilne tehnike, vzvodov in s tem, da se borba preseli na tla, kjer lahko uporabimo sklepne ključe in davljenja, da premagamo nasprotnika.

Po številnih seminarjih Uroša Štrakla je kmalu po karanteni nastal 10th Planet Maribor, ki je septembra odprl vrata podružnične šole. S črnim pasom v 10th Planet pa se ne pohvali le Štrakl, temveč tudi izjemno znan UFC komentator, Joe Rogan.

Brazilski jiu jitsu je pred dobrima dvema desetletjema obstajal zgolj v Braziliji, sedaj pa se s tem, vedno bolj priljubljenim športom, ukvarja že na tisoče in tisoče ljudi. Glavni sedež 10th Planet šole je sicer v Los Angelesu, po svetu pa je odprtih že več kot 100 šol. In vse do sedaj, je bila Slovencem najbližja v Berlinu ali pa morda v Ženevi.

Oddaj komentar