V Mariboru je tekmovalo okoli 250 mladih hokejistov

Foto: Arhiv HDK Maribor

V Ledni dvorani Maribor so se minuli vikend predstavili številni mladi hokejisti, ki so sodelovali na mednarodnem turnirju v hokeju na ledu Maribor cup 2018. Nastopilo je približno 250 hokejistov, članov 24 ekip starostnih kategorij U-8 in U-10 iz Slovenije, Avstrije, s Hrvaške, Češke, z Madžarske in iz Srbije.

Maribor Cup, ki so ga tokrat pripravili že 8., organizatorji ocenjujejo kot uspešno dvodnevna prireditev, ki je “poleg tekmovalnega dela, v katerem so vidno vlogo odigrali tudi domači hokejisti, omogočila še druženje udeležencev iz šestih držav,” so zapisali. Približno 250 prijavljenih igralcev je na mariborski ledni ploskvi v soboto in nedeljo odigralo skupno kar 101 tekmo, vse pa so na tribunah Ledne dvorane spremljali številni straši, spremljevalci in drugi obiskovalci, ki so spodbujali mlade hokejiste.

Mladinci navdušili z znanjem
Mednarodni turnir v organizaciji Hokejsko drsalnega kluba (HDK) Maribor je letos postregel s pestrimi in mnogokrat tudi zelo izenačenimi dvoboji, v katerih so igralci različnih ekip navdušili s svojim znanjem hokeja in borbenostjo. V kategoriji U-8 je na koncu 1. mesto zasedla ekipa UTE Budapest pred HK Partizan in tretjeuvrščenima SKHL Crvena zvezda ter HDK Maribor. V kategoriji U-10 pa je zmagala ekipa Young Stars Slo pred HK Partizan in UTE Budapest. Na včerajšnji slovesni razglasitvi rezultatov so igralci prav vseh ekip prejeli medalje, ki sta jih podelila predsednik HDK Maribor Gregor Purg in župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec. V pozdravnih nagovorih sta se zahvalila vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi tega mednarodnega športnega dogodka, na katerem se je zbralo skupno kar okoli 600 udeležencev – od tekmovalcev, spremljevalcev do ostalih gostov.

Ta konec tega Maribor gosti svetovno prvenstvo
Ob uspeli organizaciji je Maribor cup 2018 služil tudi kot uvod skorajšnjega svetovnega prvenstva v hokeju na ledu za ženske (divizija II, skupina A), ki bo Ledni dvorani potekalo med 31. marcem in 6. aprilom. Na njem bodo merile moči članice reprezentanc Slovenije, Nizozemske, Velike Britanije, Severne Koreje, Avstralije in Mehike. Ogled tekem svetovnega prvenstva v Mariboru, ki se letos ponaša z nazivom Evropsko mesto športa, bo brezplačen.

Oddaj komentar