V Mariboru bo slovenska futsal reprezentanca odprla kvalifikacije za svetovno prvenstvo

Vir: pixabay.com

Pred člani slovenske reprezentance v futsalu so kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki bo leta 2024. Gostitelj svetovnega prvenstva še ni znan. Slovenci se bodo v uvodni tekmi kvalifikacij za SP, ki bo 20. septembra v Mariboru, pomerili s Črnogorci.Selektor Tomislav Horvat je objavil seznam igralcev, na katere bo računal v obračunu proti Črni gori.

“Vesel sem, ker sem imel pri pripravi seznama igralcev precej širok izbor. Veliko mladih je poleg, nekateri pa svojo priložnost še čakajo. Čez čas bodo pripravljeni na to. Pred začetkom kvalifikacij sem pozitivno usmerjen. V kvalifikacije pa gremo, da zmagujemo. Računam in pričakujem, da smo že na uvodni tekmi proti Črni gori na ravni, energijsko in agresivno ter ekipno, da pridemo do prve zmage,” je dejal slovenski selektor.

Selektor je na zbor reprezentance, ki bo v soboto, 17. septembra, povabil 15 igralcev.

Vabljeni so: Klemen Duščak (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Tilen Gajser (Futsal Minerva ŠVI), Jeremy Bukovec (Futsal Pescara ITA), Nik Logar (KMN Oplast Kobarid), Nejc Kovačič (KMN Oplast Kobarid), Igor Osredkar (MNK Futsal Pula HRV), Denis Totošković (MNK Square Dubrovnik HRV), Nejc Hozjan (Noia Futsal Sala ŠPA), Matej Fideršek (Piast Gliwice Futsal), Nejc Berzelak (FK Siliko), Marko Mohorič (FK Siliko), Max Vesel (FK Siliko) in Žan Janež (FK Siliko).

Igralci na čakanju pa so: Uroš Đurić (FK Siliko), Jure Suban (FK Siliko), Tjaž Lovrenčič (KMN Meteorplast), Rok Šnofl (KMN Meteorplast) in Denis Kneževič (KMN Meteorplast).

Sloveniji je žreb kvalifikacij uvrstil v skupino 5, v njej sta še Kazahstan in Črna gora. Po uvodni tekmi proti Črni gori že 8. oktobra Slovenija gostuje v Kazahstanu. Kvalifikacije v tem delu tekmovanja bo zasedba selektorja Tomislava Horvata sklenila v letu 2023. Tretjega marca bodo gostovali v Črni gori, 8. marca pa se bodo Slovenci doma merili s Kazahstanom.

V glavni del kvalifikacij za svetovno prvenstvo vstopa 36 držav, ki so razdeljene v 12 skupin.

V elitni del tekmovanja bo napredovalo 12 prvakov skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Preostalih osem drugouvrščenih ekip pa se bo merilo v dodatnem razigravanju. Te ekipe bodo razdeljene v štiri pare. Skupni zmagovalci teh parov se bodo uvrstili v elitni del kvalifikacij.

V elitnem delu kvalifikacij bo igralo 20 reprezentanc, ki jih bo žreb, ta bo na sporedu 5. julija 2023, razdelil v pet skupin. Pet prvakov skupin bo neposredno potovalo na svetovno prvenstvo. Štiri najboljše drugouvrščene ekipe iz petih skupin pa se bodo pomerile še za dve prosti mesti.

Na zadnjem svetovnem prvenstvu lani v Litvi je naslov svetovnega prvaka osvojila Portugalska. Slovenci na prvenstvu v Litvi niso nastopili.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar