V mariborsko športno jesen z brezplačnimi avtobusi

To jesen se v Mariboru vrstijo športni dogodki in prireditve. Imetniki vstopnic za ligo prvakov bodo lahko brezplačno uporabljali mestne avtobuse, podobno pa bo veljalo tudi za ogled Evropskega mladinskega prvenstva v judu.

“S tem ponovno dokazujemo, da je Maribor mesto, kjer ima šport posebno mesto,” so sporočili iz Mestne občine (MO) Maribor. Ob tem so poudarili, da bodo ob določenih terminih zagotovljeni brezplačni mestni avtobusi.

Do Ljudskega vrta in v Lukno
Lastniki vstopnic za tekme v ligi prvakov bodo lahko na dan vseh treh tekem od 18h naprej brezplačno uporabljali mestne avtobuse. Prav tako bo podaljšan vozni red za obe krožni linji, torej liniji 1 in 2. Imetniki uradne akreditacije Evropskega mladinskega prvenstva v judu, ki se bo odvijalo v dvorani Lukna, se bodo lahko z mestnimi avtobusi prevažali brezplačno med 15. in 17. septembrom 2017. “Strategija našega mesta je osredotočanje na športni turizem, razvoj športne infrastrukture in promocija zdravega načina življenja občanov. Naš cilj je postati športu prijazno mesto za vse občane, dnevne obiskovalce, športni turizem in profesionalne športne ekipe”, so zapisali.

Spremembe režima prometa in parkiranja, nadzor do polnoči
V času jutrišnje nogometne tekme velja popolna zapora vozišča Gregorčičeve ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Mladinske ulice na odseku od Strossmayerjeve ulice do Kajuhove ulice, Prežihove ulice na odseku od Gosposvetske ceste do Gregorčičeve ulice, Vilharjeve ulice na odseku od Kamniške ulice do Mladinske ulice in Kajuhove ulice na odseku od Mladinske ulice do Gregorčičeve ulice. Sprememba poteka avtobusne linije št. 7 – smer Kamnica (spremenjena trasa – Strossmayerjeva – Gosposvetska – Vrbanska).
Vse, ki bodo na ogled tekme prišli z osebnim vozilom pa pozivamo, da se na tekmo odpravijo pravočasno in si zagotovijo primerno parkirno mesto. Mestni redarji bodo v sodelovanju s policisti nadzirali parkirana vozila vse do 24. ure“, so sporočili iz MO Maribor.

Oddaj komentar