V Mariborskih lekarnah redno naročajo teste, a vseeno jih občasno zmanjka

S testiranjem na okužbo z novim koronavirusom s hitrimi testi se v čim večji meri odkrije vse tiste okužene osebe, ki nimajo značilnih znakov okužbe in bi zato nevede širili okužbo na druge zdrave osebe v bližini. Vsi, ki imajo pozitiven rezultat hitrega antigenskega testa, morajo opraviti tudi PCR test.

Obvezno samotestiranje na novi koronavirus pa je od novembra tudi v šolah, to je povečini steklo brez težav, šole in učenci se tega držijo. Morajo pa šolarji teste prinesi s sabo ter se, v za to namenjenih učilnicah, testirati. Preverili smo, kako je z zalogo testov v Mariborskih lekarnah. Po družbenih omrežjih smo zasledili objave, kjer se mame otrok sprašujejo, kako je v Mariboru po različnih lekarnah z zalogo testov za samotestiranje osnovnošolcev, saj jih niso dobile.

Testi tudi pri dobaviteljih v omejenih količinah 

V Mariborskih lekarnah so za lokalec.si pojasnili, da teste sproti naročajo, a jih žal včasih zmankuje: “HAG teste redno in sproti naročamo, vendar so trenutno pri dobaviteljih v omejenih količinah ali nedobavljivi, zato jih tudi v naših lekarnah občasno zmanjka. Teste, sicer v manjših količinah kot jih naročamo in potrebujemo, pričakujemo in nabavljamo praktično vsak dan.”

Oddaj komentar