V londonskih bolnišnicah v boju proti omikronu tudi vojska

Fotografija je simbolična. Vir: pixabay.com

V londonske bolnišnice bodo zaradi pomanjkanja osebja, kar je posledica širjenja zelo nalezljive koronavirusne različice omikron, napotili tudi vojsko, je sporočilo britansko ministrstvo za obrambo. Bolnišnicam v Londonu, ki je žarišče širjenja omikrona, bo na voljo približno 200 vojakov, na spletni strani danes poroča britanski BBC.

Britansko ministrstvo za obrambo je pojasnilo, da bodo v londonske bolnišnice napotili 40 vojaških zdravnikov in 160 oseb na splošni dolžnosti. Razporejeni bodo v 40 ekip po pet članov, ki jih bodo sestavljali zdravnik in štirje člani podpornega osebja. Napotili jih bodo tja, kjer bo potreba največja. Pričakujejo, da bodo v londonskih bolnišnicah delali naslednje tri tedne.

V pomoč reševalni službi bodo poleg tega napotili še dodatnih 32 vojaških pomočnikov, ki bodo skupaj z reševalci delali do konca marca.

Vojaki bodo v londonskih bolnišnicah pomagali zapolniti vrzel, ki je nastala zaradi odsotnosti zdravstvenih delavcev, ki ne morejo delati, ker so bodisi bolni ali v karanteni.

Pritisk na londonske bolnišnice je trenutno bistveno večji kot pred mesecem

Do napotitve vojakov v londonske bolnišnice prihaja po tem, ko je britanski ministrski predsednik Boris Johnson ta teden dejal, da britanska vlada upa, da bodo zadnji val pandemije covida-19 prebrodili brez potrebe po nadaljnjih omejitvah.

Pritisk na londonske bolnišnice je trenutno bistveno večji kot pred mesecem dni. Trenutno je v bolnišnicah okoli 4000 covidnih bolnikov. Decembra lani jih je bilo približno 1100.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar