V istem dnevu dvakrat preobremenil vozilo in dobil dve kazni

Slika je simbolična.

Policisti so včeraj ujeli pri jutranji kontroli na bivši cestninski postaji Prepolje na avtocesti A4 Slivnica – Gruškovje voznika, ki je s svojim vozilom prevažal drugo vozilo in tako svoje vozilo preobremenil. Ker je bilo zaradi tega vozilo preobremenjen, so vozniku policisti izrekli globo. Isti voznik je po poldnevu z istim tovornim vozilom, vendar v nasprotni smeri avtoceste, ponovno prevažal neko drugo vozilo in je vozilo zaradi tega ponovno preobremenil. Tudi tokrat so ga oglobili. “Kot kaže je voznik lahkoverno pričakoval, da policisti ne spreminjamo kontrolnih točk izvajanja poostrenega nadzora,” so zapisali v sporočilu.

Zapisali so še, da veliko voznikov ne upošteva spremenljive prometne signalizacije na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest, so zapisali na Policijski upravi Maribor, kjer so sicer v sklopu evropsko usklajenega poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov včeraj, 13. 10. 2020, med 7. in 14. uro, na bivši cestninski postaji Prepolje na avtocesti A4 Slivnica – Gruškovje, izvedli poostren nadzor.

V poostrenem nadzoru so sodelovali s FURS, DARS, Inšpektoratom RS za infrastrukturo, Inšpektoratom RS za okolje in prostor ter družbo Cestel, ki izvaja tehtanje vozil. V času nadzora so kontrolirali 79 tovornih vozil in dva avtobusa in ugotovili 14 kršitev.

“Posebej pa opozarjamo vse udeležence cestnega prometa, da so na hitrih cestah in avtocestah pozorni na spremenljivo prometno signalizacijo, ki je na portalih, nameščenih nad voziščem avtoceste. Ob izvajanju takšnih poostrenih nadzorov na avtocesti vsebina prometne signalizacije na portalih obvezuje in vodi voznike motornih vozil, da ti vozijo po delu ceste skozi kontrolno točko. Ob nadzorih pa policisti opažamo, da vse preveč voznikov motornih vozil takšne jasne in nedvoumno dobro vidne prometne signalizacije ne upoštevajo,” so še izpostavili.

V včerajšnjem poostrenem nadzoru na avtocesti A4 so policisti ugotovili kar 25 kršiteljev, ki niso upoštevali prometne signalizacije na portalih. Vsem voznikom so izrekli predpisano globo 160 evrov.

Informacije o spremenljivi prometno informativni signalizaciji na portalih, ki so nameščeni nad vozišči hitrih cest in avtocest so dostopne na tej spletni povezavi.

Oddaj komentar