V grad Rače prihaja knjižnica

Dolgoletna želja po knjižnici v Račah bo v prihodnjem obdobju le uresničena. Na občini so začeli postopke za njeno ureditev, kdaj bo knjižnica res zaživela, pa še ni povsem znano, saj je to odvisno od več dejavnikov.

Župan Občine Rače – Fram, Branko Ledinek nam je povedal, da se te investicije zares veseli: “V letošnjem letu bi naj v prostorih gradu dobilo novo knjižnico.” Na občini so tako že začeli postopke za njeno ureditev, kdaj bo knjižnica res v celoti zaživela, pa še ni jasno, saj je to odvisno od več dejavnikov.

Knjižnica je dolgoletna želja občanov

Na notranjem dvorišču gradu v Račah se lahko ozremo tudi na vrata, kjer bo čez nekaj časa knjižnica, nam pove Matjaž Tomanič iz Pozejdon turizma: “Najnovejša novost, ki jo bomo letos dobili bo grajska knjižnica. Sicer pa imamo v gradu več sedežev različnih društev. Od Karitasa, Rdečega križa do društva lisjakov, različne pevske skupine, svoje prostore ima turistična agencija, ter druge različne poslovne zadeve. Grad tako služi svojemu namenu, nekaj je tudi še stanovalcev.”

V prostorih gradu se bo tako mnogo prostorom pridružila še knjižnica. Grad sicer mogoča v različnih prostorih različne dogodke, je prav edinstven. Veselijo se, da bo grad v življenju zaživel, ko bo zdravstvena situacija omogočala, tudi dolgoletna želja po knjižnici v Račah pa bo v prihodnjem obdobju uresničena.

V načrtu enota Mariborske knjižnice

Trenutno lahko sicer občani knjižnične storitve koristijo v Mariborski knjižnici in vseh njenih enotah, prav tako kraj vsake toliko obišče potujoča knjižnica. Sestali so se tudi že z vodstvom Mariborske knjižnice, saj je v načrtu, da bi knjižnica v Račah delovala kot enota mariborske.

Oddaj komentar