V Europarku bo na ogled Hospiceva navdihujoča razstava »25 let dodajamo življenje dnevom« 

Vir: arhiv Europark

Empatija, medsebojna solidarnost in pozitivna naravnost gotovo sodijo med najpomembnejše vrednote v sodobni družbi. So temelj, na katerem lahko gradimo družbeno blagostanje in prijazno prihodnost za vse.

Tem načelom so trdno zavezani tudi v Slovenskem društvu Hospic, ki je lani praznovalo 25 let delovanja, letos pa to obletnico obeležuje tudi hospicev območni odbor Maribor. Ob tem pomembnem jubileju so v društvu pripravili fotografsko razstavo, ki si jo boste lahko od petka, 15. oktobra, ogledali v Europarku Maribor.

Za življenje z navdihom

V največjem nakupovalnem središču severovzhodne Slovenije bodo od petka, 15. 10., pa vse do naslednjega petka, 22. 10., gostili razstavo Slovenskega društva Hospic z naslovom »25 let dodajamo življenje dnevom«. »V Europarku vedno radi prisluhnemo navdihujočim zgodbam in jih delimo z našimi obiskovalci. Z veseljem podpremo projekte s srčnim in navdihujočim sporočilom. Sočutje in nesebična pomoč ljudem v stiski, ki ju pri svojem delu izkazuje Slovensko društvo Hospic, nam je vsem lahko v navdih. Fotografska razstava je dokaz, da tudi v težjih obdobjih lahko ohranimo veselje do življenja in pozitivno naravnost. Verjamem, da bo razstava tudi v naših obiskovalcih vzbudila podobne prijetne občutke in jim narisala nasmeh na obraz,« je ob prihajajoči razstavi povedala center managerka Europarka, Simona Mandl.

Sočutje, ki premika meje

Slovensko društvo Hospic že več kot 25 let lajša stiske ljudi, ki bijejo hude boje in se soočajo s težkimi življenjskimi preizkušnjami. V društvu z veseljem sprejmejo vse prostovoljce, ki se jim želijo pridružiti. Nekaj utrinkov strokovnega usposabljanja prostovoljcev, ki s svojo predanostjo in posluhom za sočloveka obogatijo življenja mnogim, je v fotografski objektiv ujel fotograf Matija Tomc, sicer tudi sam aktiven udeleženec usposabljanja. Iz nabora njegovih fotografij je nastala fotografska razstava, s katero se želi Slovensko društvo Hospic pokloniti vsem srčnim in neizmerno predanim posameznikom, ki nesebično pomagajo soljudem. Obenem v društvu upajo, da bodo s to razstavo širši javnosti pokazali, kako lepo in izpopolnjujoče je njihovo poslanstvo. Prizadevajo si, da bi počasi presegli tabuje, ki še vedno obstajajo v družbi, in ljudi prepričali, da se lahko veselimo prav vsakega novega dne in s polnostjo živimo vsak trenutek življenja.

Oddaj komentar