V Domu starejših občanov Ljutomer se stanje izboljšuje, včeraj 38 rezultatov testov negativnih

Vir: google maps

V Domu starejših občanov Ljutomer se stanje izboljšuje. Včeraj so opravili 48 testov, rezultati so bili negativni na covid-19. Ozdravelo je deset stanovalcev in šest zaposlenih. Tako je zdaj pozitivnih še 32 stanovalcev.

Iz doma so sporočili, da so se vsi zaposleni skupaj z delavci, ki so jim pomagali, in zunanjimi strokovnjaki za izboljšanje razmer zelo trudili. Ob spodbudnih podatkih se zahvaljujejo vsem, ki so jim priskočili na pomoč ter strokovno in organizacijsko pomagali, prav tako prostovoljcem in številnim, ki so jim kakor koli pomagali ali jih spodbujali. Obenem pa vabijo medse nove sodelavce, ki želijo skrbeti za njihove stanovalce, in to medicinske sestre ter bolničarje-negovalce. V dom je v dobrem mesecu po neuradnih podatkih prišlo pomagat več kot 80 ljudi iz zdravstvenih domov, bolnišnic in drugih ustanov ter podjetij, tudi študentje medicine in zdravstvene nege.

V torek so v domu odvzeli 41 brisov, štirje so bili pozitivni na novi koronavirus, od tega trije stanovalci in eden zaposleni. Ozdravelih niso zabeležili. V ponedeljek je bilo v domu testiranih pet zunanjih zaposlenih, vsi testi so bili negativni.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar