V četrtek ponovno dan brezplačne pravne pomoči

Slika je simbolična

V četrtek, 19. decembra 2019, bo dan brezplačne odvetniške pravne pomoči, ki ga ponovno organizira Odvetniška zbornica Slovenije, tokrat že devetič. Odvetniki bodo v svojih pisarnah nudili brezplačno pravno pomoč po predhodni najavi zainteresiranih.

Pravne nasvete bodo delili ustno, v pisarnah ali po telefonu. Tisti, ki bi radi to izkoristili, pa se morajo vnaprej prijaviti oziroma že zdaj kontaktirati izbranega odvetnika oz. odvetnico. Odvetniška zbornica ob tem svetuje, da naj tudi vnaprej dostavijo morebitno dokumentacijo in opise problema. Z Odvetniške zbornice Slovenije sporočajo, da želijo odvetniki pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga njihovih pisarn.

Vir: pixabay.com

V četrtek bodo posredovali predvsem splošne informacije o problemu oz. sporu in pojasnili pravne možnosti, ki jih v določenem primeru omogoča zakonodaja in sodna praksa.Sporočajo še, da lahko odvetniki sicer ljudem, ki že imajo pooblaščence, vendar želijo brezplačno preverjati njihovo delo ali pa se izkaže, da zgolj preverjajo odgovore na svoja vprašanja pri več odvetnikih, pravno pomoč v okviru te akcije tudi odklonijo, saj to ni namen tega dneva.

Oddaj komentar