V času Festivala Lent »Mednarodna veslaška regata osmercev zDravoJutri«

Slika je simbolična

Družba AquaSystems tudi v negotovih časih uresničuje svoje poslanstvo in aktivno vlogo pri gospodarskem, kulturnem in družbenem razvoj Maribora. Tako že 20. leto zapored podpira Festival Lent, svojo vpetost v lokalno skupnost pa krepi s pokroviteljstvom razstavišča v Vodnem stolpu ter 26. regate veslaških osmercev na Dravi, ki letos poteka pod imenom “Mednarodna veslaška regata osmercev zDravoJutri, Maribor 2020”.

AquaSystems nadaljuje odlično sodelovanje s Festivalom Lent, ki ga sicer podpira že od leta 2000, letos pa se osrednjemu mariborskemu kulturnemu in družabnemu dogodku pridružuje kot generalni pokrovitelj Jurčkovega odra pri Vodnem stolpu. Ob tem postaja tudi pokrovitelj edinstvenega razstavišča v zgornjem nadstropju Vodnega stolpa, ki do konca festivala vabi na fotografsko razstavo Okno v svet. Leon Lozar, direktor družbe AquaSystems, je na novinarski konferenci ob pričetku letošnjega Festivala Lent poudaril: “Festival Lent je eden tistih posebnih dogodkov, zaradi katerih Maribor in njegovi prebivalci dihamo kot eno. Lent povezuje in je nepogrešljiv del našega mesta, tako kot je z Mariborom neločljivo povezana Drava. In redko komu se življenje tako prepleta z Dravo, kot se nam v podjetju AquaSystems. Njihova skrb je ohraniti Dravo čisto , zato svojo primarno dejavnost čiščenja odpadnih vod dopolnjujemo z vrsto družbeno-odgovornih
aktivnosti, ki jih izvajamo z namenom ohranjanja Drave ter gospodarskega in družbenega razvoja mariborskega področja. Dolgoletno partnerstvo s Festivalom Lent je eden izmed vrhuncev našega vseletnega prizadevanja, da občutek odgovornosti in skrbi za Dravo vzbudimo tudi pri Mariborčankah in Mariborčanih ter Dravo in življenje ob njej skupaj ohranimo tudi za prihodnje generacije.”

AquaSystems je ponosno podprl tudi 26. veslaško regato študentskih osmercev in se njenemu dolgoletnemu organizatorju Študentskemu veslaškemu društvu pridružil kot soorganizator. Tokrat bo prireditev izvedena kot regata odprtega tipa pod novim imenom “Mednarodna veslaška regata osmercev zDravoJutri, Maribor 2020″. Športni dogodek leta na Dravi se bo odvijal v okviru festivala Lent v soboto, 29. avgusta. Ker Drava povezuje, bo letos še bolj odločno združila veslaške navdušence iz različnih držav. Na edinstveni tekmi veslaških osmercev se bodo tako pomerile ekipe iz Slovenije in tujine, ki razvijajo veslaški šport in se z njim povezujejo v duhu prijateljstva. Tekmovalni del bo popestrila revijalna tekma z rafti. Ker sta družbi AquaSystems Drava in Maribor pomembna, že vrsto let podpira izobraževalne, kulturne, športne, znanstvene, okoljevarstvene in druge projekte, ki prispevajo k trajnostnemu razvoju in bogatijo življenje lokalne skupnosti. Prav tako izvaja številne lastne projekte, s katerimi osvešča o pomenu vodnih virov ter spodbuja k odgovornemu ravnanju z reko Dravo. V ta namen so nedavno ustanovili posebno fundacijo zDravoJutri, preko katere si prizadevajo za ohranitev Drave in družbeni razvoj Maribora. “Drava in Maribor sta neločljivo povezana, skozi zgodovino sta bila tako zaveznika kot sovraga, z odgovornim ravnanje in delovanjem vseh nas pa bomo poskrbeli, da bo mesto živelo v sožitju z reko še stoletja in tisočletja,” je zaključil Lozar.

Oddaj komentar