V Avstriji kmalu odprtje večino dejavnosti

FOTO: Pixabay.com

V Avstriji bodo 19. maja predvidoma odprli večino gospodarskih dejavnosti, ki so trenutno zaprte v okviru ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Med drugim se bodo lahko znova odprle restavracije, hoteli ter športne in kulturne ustanove. Avstrijski kancler Sebastian Kurz je napovedal, da bo treba pri tem upoštevati higienske ukrepe.

“Ti koraki proti ponovnemu odpiranju bodo narejeni ob strogih higienskih ukrepih, a bodo narejeni,” je povedal Kurz po poročanju tujih tiskovnih agencij.

19. maja bodo lahko v Avstriji svoja vrata znova odprli restavracije, hoteli ter športne in kulturne ustanove. Pri tem bodo morale stranke oziroma obiskovalci predložiti negativen izvid testiranja na novi koronavirus.

Kancler je povedal, da bodo po 19. maju dobrodošli tudi gostje iz tujine

Za ljudi iz držav z visokim tveganjem za okužbo bo še naprej v veljavi obvezna karantena.

Na dogodkih na prostem bo lahko od takrat do 3000 ljudi, prav tako ob strogih higienskih ukrepih. Za dogodke v zaprtih prostorih bo omejitev 1500 ljudi.

Kurz je posvaril, da je mogoče ob tem odpiranju pričakovati porast okužb. Pričakuje, da bodo razmere zahvaljujoč cepljenju proti covidu ostale pod nadzorom. Avstrija se pri obvladovanju epidemije močno zanaša tudi na množično testiranje na koronavirus.

Sedemdnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev trenutno v slovenski severni sosedi znaša okoli 180.

vir: sta

Oddaj komentar