V akciji čiščenja zelenih površin v Mariboru občani na zbirne točke prinesli 1800 kilogramov odpadkov

Začasne točke zbiranja odpadkov ob dnevu Zemlje v Mariboru. Vir: Facebook, Mestna občina Maribor

V včerajšnji akciji čiščenja javnih, predvsem zelenih površin v Mestni občini Maribor, ki jo je MO Maribor organizirala z javnim podjetjem Snaga Maribor, so zbrali skupno 1820 kilogramov odpadkov. Toliko odpadkov so občani prinesli na 18 začasnih zbirnih točk.

Te so za en dan vzpostavili v vseh mestnih četrteh in krajevnih skupnostih, z namenom, da bi Mariborčane spodbudili, da med kratkimi izhodi v naravi poberejo odvržene manjše odpadke. Povsem ustrezno in v skladu s ciljem akcije so ravnali tudi tisti, ki so v naravi pobrane odpadke odvrgli v svoje domače zbiralnike smeti ali v koše za smeti na javnih površinah.

Snaga je že v sredo zvečer vse odpadke odstranila z začasnih zbirnih točk. Med odpadki so bili predvsem pločevinke piva in energijskih pijač, plastenke, papirčki, vrečke, škatlice od cigaret, folija, manjši kosi plastike, embalaža restavracij s hitro hrano. Za kar 1160 kilogramov pa je bilo vmes tudi kosovnih odpadkov, čeprav odlaganje odpadkov iz gospodinjstev v sklopu te akcije ni bilo dovoljeno.

“Ob upoštevanju dejstva, da v času epidemije zaradi omejitev gibanja in drugih varnostnih ukrepov nismo mogli izvesti množične čistilne akcije in da je bil včeraj tudi delovni dan, smo na Mestni občini Maribor in v podjetju Snaga Maribor z akcijo zadovoljni,” so z MO Maribor zapisali v sporočilu za javnost in dodali: “Namen takšnih akcij, ki imajo ob priložnostih, kot je dan Zemlje, še večjo sporočilno moč, je seveda tudi postopni dvig ozaveščenosti s spreminjanjem navad v ravnanju z odpadki. Zato se bo Mestna občina Maribor pridružila tudi naslednji akciji čiščenja okolja, ki jo bodo že prihodnjo sredo, 29. aprila, izvedli v mestnih občinah, povezanih v Združenju mestnih občin Slovenije. V Mariboru bomo, tudi na osnovi izkušenj včerajšnje akcije, nekoliko prilagodili lokacije začasnih zbirnih točk.”

Oddaj komentar