Uspešne podjetniške zgodbe udeležencev PONI Podravje kljub izrednim razmeram

Udeleženci 1. skupine PONI Podravje, ki ga RRA Podravje – Maribor izvaja skupaj z Znanstveno-raziskovalnim središčem Bistra Ptuj ter Razvojno agencijo Slovenske gorice, d. o. o., so z današnjim dnem uspešno zaključili podjetniško usposabljanje v okviru programa. Z voljo, pogumom, motivacijo in zagnanostjo so sledili svoji podjetniški ideji in ob podpori mentorjev ter pridobljenih novih znanjih so bili vsi enotni, da prav vsakega izmed njih čaka uspešna podjetniška pot.

Projekt PONI Podravje je model podjetniškega usposabljanja, v katerega se udeleženci vključijo preko javnega poziva. V okviru treh pozivov se bo v program v letu 2021 vključilo približno 77 udeležencev.

V projekt se lahko ne glede na starost ali stopnjo izobrazbe vključijo vsi, ki imajo poslovno idejo in imajo stalno ali začasno bivališče v podravski regiji.

Nekajmesečna redna zaposlitev

Projekt udeležencem ponuja 4 mesečno redno zaposlitev, v okviru katere lahko celostno razvijajo svojo podjetniško idejo. Ob tem se udeležijo uporabnih individualnih in skupinskih podjetniških usposabljanj, ob podpori izkušenih mentorjev in zunanjih strokovnjakov razvijajo in dopolnjujejo idejo, izdelajo poslovni model, opravijo analizo trga, se seznanijo s finančnim vidikom podjetništva in še mnogo več. Ob vsem tem pa vzpostavijo tudi nove prijateljske in poslovne odnose, kontakte, nova sodelovanja.

Glavni cilj projekta je ustanovitev novih podjetij, v okviru katerih bodo udeleženci podjetniškega usposabljanja realizirali svoje podjetniške ideje.

Priložnost za lastno podjetniško pot

Program Podjetno nad izzive Podravje – PONI Podravje je priložnost za vse, ki želijo na svojo podjetniško pot ter potrebujejo dodatno znanje in kompetence.

Udeleženec prve skupine Franjo Rozman, ki se je v program vključil, da bi razvil idejo o trgovini z rabljeno motoristično opremo, je bil s programom zelo zadovoljen: »V projektu PONI sem nadgradil svoje dosedanje znanje s področja raziskave trga,  trženja, komuniciranja, CGP-ja, računovodstva, poznavanja gospodarskega prava, … Mentorji so nam predali vsebine na zelo kakovosten in razumljiv način, ki je primerljiv fakultetnemu nivoju izobraževanja. Njihova dodana vrednost so lastne izkušnje in praktični primeri, ki so jih delili z nami. Pri doseženih ciljih tega projekta je vsekakor treba upoštevati poleg novih podjetniških znanj in kompetenc, tudi pozitiven vpliv na osebnostno rast, na boljšo samopodobo in dvig samozavesti udeležencev.«

Svojo izkušnjo je z nami zadovoljno delila tudi udeleženka Simona Tosi, ki navdušuje z ustvarjanjem izdelkov iz naravnega kamna: »Ko sem bila sprejeta v 1. skupino PONI Podravje, si nisem predstavljala v kaj se spuščam, kako bo vse skupaj izgledalo, kaj bomo počeli cele štiri mesece… Ampak ti štirje meseci so minili kot bi mignil. S pomočjo strokovnih in zavzetih predavateljev sem obogatila svoje znanje. Potrpežljiva mentorja, Irena in Jure, sta mi dala dodatno vzpodbudo in predloge, da sem svojo začetno idejo izpilila in izdelala svoj poslovni načrt. Ob ostalih udeležencih sem rasla iz meseca v mesec, spodbujali smo se in se povezali. Ob njih sem dobila potrditev, da je moja ideja izdelave umetniških izdelkov iz kamenčkov zanimiva in drugačna, da sem sposobna, dovolj močna in pogumna, da lahko uspem na samostojni poti. Prav vsi v skupini smo iz pravega testa, da lahko uspemo.«

Objavljen bo tudi naslednji poziv

1. marca 2021 z delom prične že nova skupina PONI Podravje, ki bo zagotovo ponovno navdušila z zanimivi, edinstvenimi podjetniškimi idejami.

Vse, ki bi se želeli vključiti v program in uresničiti svoje sanje o lastni podjetniški poti, vabijo, da se prijavite. Naslednji poziv bo objavljen v mesecu maju, zadnji poziv v letošnjem letu pa predvidoma v mesecu oktobru.

Oddaj komentar