Urologi protestno odhajajo iz UKC Maribor

UKC Maribor

Po težavah na anesteziji, ki že več kot leto dni pretresajo mariborsko bolnišnico, odkar je kirurško stolpnico zapustilo pet anesteziologov, se kritična situacija nakazuje tudi na urološkemu oddelku. Iz UKC Maribor protestno odhajajo štirje urologi, jedro stroke na oddelku. Predstojnika Dejana Bratuša so prijavili zaradi mobinga.

Le nekaj dni pred božičem so štirje specialisti podali odpoved delovnega razmerja, do 18. februarja pa jim še teče odpovedni rok. Sicer so v zadnjih letih urološki oddelek zapustili že trije zdravniki. Razloge pa naj bi imeli različne. Že tedaj naj bi sicer nekateri vodstvo opozarjali na težaven odnos z dolgoletnim predstojnikom oddelka Dejanom Bratušem.

Tudi tokrat naj bi se za skupinski odhod štirje urologi odločili izključno zato, ker strokovno vodstvo ni prisluhnilo njihovim pritožbam čez predstojnika oddelka. Po neuradnih informacijah, naj bi zdravniki na delovnem mestu doživljali poniževanje in so predstojnika zato tudi prijavili zaradi mobinga.

Težave tudi v ambulanti

Vodstvo mariborskega UKC medtem potrjuje, da so zdravniki prijavili “primere nasilja oziroma težav na delovnem mestu”. Na osnovi tega je bil po njihovih navedbah sklican sestanek oddelka, na katerem so se pogovarjali o vseh težavah in navedbah zaposlenih. Do zdaj sta bila na to temo že dva sestanka, tretji pa je predviden v naslednjem tednu.

Sicer pa bi se težave lahko pojavile tudi na ambulantnem nivoju, ker predstojnik Bratuš naj ne bi podpisal soglasij za nadaljevanje dela treh zdaj odhajajočih urologov. Ti so do konca leta delali tudi v ambulanti v ZD Dr. Adolfa Drolca Maribor. Tako se zdaj odpira vprašanje, kaj bo z 270 pacienti te ambulante.

VIR: lokalec.si

Oddaj komentar