Uresničitev sanj za mladega nadebudnega nogometaša

FOTO: NK Maribor

Sobotno pripravljalno preizkušnjo so ob ohranjanju tekmovalnega ritma izkoristili tudi z namenom, da bi dragocene izkušnje v članski konkurenci pridobili tudi nekateri člani mlajših selekcij, sporočajo iz NK Maribora.

Polno minutažo je proti Sturmu dobil Žiga Obreht in izkoristil priložnost. Strokovni štab je bil zadovoljen s prikazanim, tako da bo obetavni 18-letnik tudi v tem tednu ostal na treningih pod taktirko Maura Camoranesija.

“Kot vsakemu Mariborčanu pomeni zame prvi nastop v članskem moštvu uresničitev sanj, tudi ko gre za pripravljalno tekmo. Zadovoljen sem, da sem dobil priložnost, hvaležen sem trenerju za zaupanje, soigralcem za način, kako so me sprejeli in spodbujali med tekmo. Vedno je lahko boljše, a sem zadovoljen, kako sem odigral. Škoda zaradi rezultata, upam, da bo na naslednji tekmi, ko mi bo ponujena priložnost, končni razplet lepši,” je strnil misli po svoji premieri Žiga Obreht.

“Kot vsakemu Mariborčanu pomeni zame prvi nastop v članskem moštvu uresničitev sanj."18-letni Žiga Obreht po tekmi…

Gepostet von NK Maribor am Montag, 12. Oktober 2020

Kdo je nov obraz v vijol’čni slačilnici? Osemnajstletni Mariborčan (rojen 25. julija 2002), doma s Pobrežja, je v mariborski nogometni šoli od poletja 2017. Odigral je obe sezoni v kadetski ligi za selekcijo U17, zdaj pa je že drugo sezono nepogrešljiv del ekipe U19. Vmes je postal tudi član mlajših reprezentančnih selekcij U16 in U17 (skupaj je zbral 11 nastopov), v vseh štirih letih igranja v 1. SML & SKL pa je nanizal 72 tekem v vijoličastem.
“Prve nogometne korake sem naredil pri NK Pobrežje, s prijatelji, sošolci smo se odločili, da bi začeli trenirati pri najbližjem klubu. Potem smo v želji po intenzivnejših treningih nadaljevali v Malečniku, kjer sem ostal dve sezoni, pred tremi leti pa sem dobil povabilo v Ljudski vrt in ga seveda z veseljem sprejel.”

Nima fizičnega primanjkljaja

Ob priključitvi k prvemu moštvu mu pred sobotno tekmo ni bilo treba nameniti dodatnega časa za navodila, saj je med tednom treniral z moštvom in imel za seboj tudi tekme v zdajšnji obrambni postavitvi, kljub mladosti pa Žiga ni imel fizičnega primanjkljaja: “S tremi igralci v obrambni vrsti smo že igrali tudi v mladinski kategoriji, tako da sem vajen tega in nisem imel večjih težav s prilagajanjem. Seveda pa je razlika med mladinskim in članskim nogometom velika, v različnih pogledih. Dvoboji so močnejši, tekmeci hitrejši. K sreči sem za svoja leta telesno kar dobro grajen, tako da sem se lahko kosal z nasprotnimi igralci. Je pa bilo teh 90 minut nedvomno zame zelo koristnih in po teh spoznanjih bom še bolj trdo treniral.”

Obrambni nogometaš že od začetka kariere

Kot zdaj ni več dileme, da si bo izbral poklicno nogometno kariero, je bilo na razvojni poti hitro jasno, da bo postal obrambni nogometaš. “Odkar sem se začel ukvarjati z nogometom, igram v obrambi. Ob prihodu k Mariboru sem bil nekaj časa v vlogi desnega bočnega igralca, nato so me premestili na štoperski položaj, kar mi zelo ustreza. Morda bi mi prišel prav še kakšen centimeter več od 184, a izkoriščam po besedah trenerjev prednost v hitrosti, pri predvidevanju. Se pa zavedam, da je pred menoj še veliko dela v želji po napredovanju.”

Oddaj komentar