Urejanje zahodne obvoznice v Mariboru, krožišča Sv. Trojica in drugi načrti DRSI

Vlaganja v cestno infrastrukturo bodo tudi v letu 2023 obsežna.

Direkcija RS za infrastrukturo ima za investicijsko vzdrževanje in gradnjo državnih cest ter upravljanje in tekoče vzdrževanje na voljo 342 milijona evrov. Urejali bodo več regionalnih cest, obvoznic, obetajo se tudi nove kolesarske povezave.

Urejali bodo tudi zahodno obvoznico Maribor

Za izgradnjo krožnega križišča Kardeljeve in Streliške v sklopu izgradnje prve etape obvoznice med Lackovo cesto in Kardeljevo je podpisana pogodba v vrednosti 1,78 milijona evrov, pri čemer bo direkcija prispevala skoraj 763.000 evrov, mariborska občina pa nekaj več kot milijon evrov.

Kot so dodali na direkciji, je v teku tudi razpis za izgradnjo celotne prve etape obvoznice med Lackovo cesto in Kardeljevo.

Plaz bodo sanirali pri Sv. Trojici

Projekt predvideva sanacijo plazu in ureditev krožišča Sv. Trojica in lokalno cesto Zg. Senarska-Zg. Ročica, prestavitev trafo postaje Gradišče 1 in ureditev kolesarskih povezav v območju posega. Javno naročilo za pridobitev izvajalca je v teku, dela pa bodo predvidoma izvajali od pomladi do konca

Javno naročilo je v teku tudi za izgradnjo kolesarskih površin na odseku Lenart-Radehova-Sv. Trojica v dolžini 11,5 kilometra.

Za ureditev kolesarskih površin na odseku Lenart-Žiče v dolžini 13,7 kilometrov je v teku podpis pogodbe za izvedbo gradbenih del, prav tako za kolesarske površine na odseku Sv. Ana-Trate. Skupna vrednost zadnjih dveh projektov je 3,8 milijona evrov.

Vir: lokalec.si

Oddaj komentar