Ukrepi na mejah sosednjih držav: To so pogoji za vstop v Avstrijo, Italijo, na Hrvaško in Madžarsko

Slika je simbolična

Enako kot Slovenija se tudi sosednje države trudijo čim hitreje zajeziti širjenja novega koronavirusa, zato med drugim vzpostavljajo določene omejitve tudi potnikom, ki vstopajo v te države.

Z ukrepi na mejah želijo vse države zagotoviti čim večjo varnost tako lastnih prebivalcev in potnikov pred morebitnimi novimi okužbami.

Avstrija: 

Za vstop v Avstrijo je potrebno predložiti negativni izvid testa (PCR ali hitri antigenski test), ki ni starejši od 72 ur od trenutka odvzema brisa. Za vstop v Avstrijo se mora potnik registrirati preko njihove spletne aplikacije, pri čemer turistična potovanja ne spadajo med dovoljene razloge potovanj, več pa na povezavi.

Potniki iz ogroženih območij morajo biti podvrženi obvezni 10-dnevni karanteni. Po 5 dneh izolacije se lahko karantena konča po negativnem izvidu PCR ali antigenskega testa – na stroške potnika.

Hrvaška: 

Slovenski državljani morajo ob vstopu na Hrvaško predložiti negativni PCR test (ne starejši od 48 ur) ali opraviti PCR testiranje na SARS-CoV-2 po vstopu na Hrvaško in se samoizolirati do prejetja negativnega testa.

Madžarska: 

Za tuje državljane vstop na Madžarsko praviloma ni dovoljen, razen v primeru predhodne pisne odobritve madžarske policije. Le-ta lahko odobri izjemo na podlagi posebne elektronske vloge, ki jo posameznik odda preko njihove spletne strani.

Italija: 

V Italiji velja prepoved vstopa in prehajanja med deželami do 25. februarja, razen zaradi dokazanih službenih, zdravstvenih ter drugih nujnih razlogov.

Za vstop v Italijo je potrebno predložiti negativni izvid testa (PCP ali hitri antigenski test), ki ni starejši od 48 ur od trenutka odvzema brisa in izpolniti samoizjavo.

Enako kot Slovenija se tudi sosednje države trudijo čim hitreje zajeziti širjenja novega koronavirusa, zato med drugim…

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Ponedeljek, 22. februar 2021

Oddaj komentar