UKC Maribor omejil obiske na vseh oddelkih in dal prva navodila ob sumu na koronavirus

Vir: pixabay.com

Zaradi povečanega števila virusnih obolenj dihal od danes omejujejo obiske na vseh oddelkih UKC Maribor na eno zdravo odraslo osebo dnevno. Omejitev obiskov velja do preklica, so sporočili iz UKC Maribor.

Osebe s prehladnimi ali drugimi nalezljivimi obolenji naj ne obiskujejo bolnišnice še vsaj 24 ur po prenehanju bolezenskih težav. Ob obisku pa je treba upoštevati osnovna higienska načela. Pred vstopom v bolniško sobo si je treba umiti ali razkužiti roke, prav tako tudi preden sobo zapustijo. Obiski v porodnišnici so dovoljeni samo partnerju brez znakov okužbe. V izjemnih primerih je možen obisk po predhodnem dogovoru z lečečim zdravnikom, še javljajo iz UKC Maribor.

Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor

Dodatno pa še opozarjajo na pazljivost zaradi koronavirusa. Če imate vročino z znaki okužbe dihal, ki se kažejo predvsem, ne pa izključno, s kašljanjem in/ali težkim dihanjem in ste v 14 dneh pred začetkom bolezni bili na Kitajskem ali ste bili v tesnem stiku s potrjenim primerom okužbe z 2019 – nCoV ali utemeljeno sumite, da bi bili lahko okuženi z virusom 2019 – nCoV, pred vstopom v objekte UKC Maribor, pozvonite in počakajte na navodila zdravstvenih delavcev. Posebej prosijo, da ne vstopate brez dovoljenja zdravstvenih delavcev.

Oddaj komentar