UKC Maribor Ljubljani ponuja nadomestna obsevanja

Med tem ko je nekaj časa veljalo, da ljubljanski strokovnjaki pomagajo pri obsevanjih in drugih vrstah zdravljenja na mariborski onkologiji, je tokrat kot kaže obratno. Ker bodo na Onkološkem inštitutu (OI) Ljubljana menjavali obsevalnik, so jim mariborski kolegi ponudili “nadomeščanje”.

Izpad obsevanj v Ljubljani bi lahko pomenil daljše čakalne dobe za paciente. Da se to ne bi zgodilo, so na UKC Maribor “ponudili, da v času menjave aparata ekipa OI začasno izvaja svoj program na lokaciji UKC Maribor. S predlogom smo seznanili tudi Ministrstvo za zdravje” so pojasnili na UKC.
Ob tem so poudarili še, da je dosedanje sodelovanje z ljubljansko onkologijo dobro in uspešno potekalo. “Širitev dejavnosti radioterapije smo načrtovali skupaj, kar je bilo predstavljeno tudi na zadnji skupni novinarski konferenci 7. marca 2017, kjer smo povedali, da bomo predvidoma jeseni 2017 začeli z delom na dveh obsevalnikih hkrati“, so še zapisali v UKC Maribor.

onkologija

Mariborčani eno, Ljubljančani drugo zgodbo
Med tem ko na UKC navajajo dobro sodelovanje, so člani sveta Onkološkega inštituta Ljubljana opozorili, da so zaposleni na inštitutu obremenjeni tudi zato, ker UKC Maribor ne prevzame svojega dela programa, kot je bilo začrtano. Po mnenju predstavnika zaposlenih Erika Breclja so čakalne dobe, ki jih imajo na inštitutu, pravzaprav čakalne dobe UKC Maribor. Da imajo probleme s komunikacijo z UKC Maribor je ocenila tudi Tanja Marinko, vodja sektorja ljubljanske radioterapije. V UKC Maribor pa naj bi na področju radioterapije dnevno čakalo 70 prostih terminov. Člani sveta ljubljanskega inštituta so zato pozvali Ministrstvo za zdravje, naj se takoj aktivno vključijo za razrešitev te problematike.

1 KOMENTAR

Oddaj komentar