Učenci Osnovne šole Toneta Čufarja iz Maribora prirejajo dobrodelno glasbeno predstavo Čarobno potovanje

FOTO: OŠ Tone Čufar Maribor

Učenci Osnovne šole Toneta Čufarja iz Maribora pod strokovnim vodstvom prirejajo dobrodelno glasbeno predstavo Čarobno potovanje, v kateri bo sodelovalo več kot 150 otrok.

Premiera predstave bo v ponedeljek, 24. aprila 2023, ob 19.30 v Veliki dvorani Narodnega doma v Mariboru. V predstavi, ki je nastala po romanu Julesa Verna Potovanje okoli sveta v 80 dneh, se bodo gledalci podali na domišljijsko popotovanje okoli sveta, kjer bodo skozi glasbo in ples spoznavali različne kraje in kulture ter uživali v pustolovski zgodbi.

Otroci bodo s sodelovanjem širili svoja kulturna obzorja, se učili sprejemati drugačnost in razvijali čut za dobrodelnost.

Prostovoljne prispevke, ki ji bodo zbrali s predstavo, bo šola namenila Knjižnici slepih in slabovidnih Minke Skaberne. V knjižnici bodo posneli zvočne knjige, ki si jih lahko brezplačno izposojajo slepi in slabovidni otroci ter otroci z motnjami branja iz cele Slovenije. S tem bodo pomagali vsem osnovnošolskim otrokom, ki so zaradi težav pri branju prikrajšani za izkušnjo domišljijskega sveta v otroških
knjigah.

Na ta način bodo tem otrokom omogočili lažji in enakopravnejši razvoj pri pouku književnosti. Idejni vodji projekta sta režiserka in producentka Svetlana Dramlić ter učiteljica Lili Kolarić, omogočili pa so ga Osnovna šola Toneta Čufarja, Rosa produkcija, Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije, Narodni dom Maribor in Slovensko narodno gledališče Maribor.

Oddaj komentar