Turistični bon bo mogoče unovčiti v večkratnem znesku

Javnosti bodo danes predstavili podrobnosti o turističnih bonih, ki jih bo država z namenom pomagati turističnim podjetjem po epidemiji covida-19 razdelila prebivalcem. Način koriščenja in povračila stroškov ponudnikom nastanitev je vlada že določila z uredbo, ki bo začela veljati 19. junija. Turistični boni so eden od nosilnih ukrepov iz tretjega protikoronskega paketa, ki ga je DZ sprejel konec maja. Prejeli jih bodo vsi prebivalci s stalnim bivališčem v Sloveniji na dan 13. marec 2020, in sicer rojeni do vključno leta 2002 v višini 200 evrov, mlajši pa v višini 50 evrov. Unovčiti jih bo mogoča od 19. junija do konca leta za plačilo nočitve ali nočitve z zajtrkom v nastanitvenih obratih v Sloveniji.

Boni bodo evidentirani kot dobroimetje v korist upravičenca v informacijskem sistemu Finančne uprave RS (Furs), kako jih bo mogoče koristiti, pa je vlada določila z uredbo, ki jo je sprejela na ponedeljkovi dopisni seji. V njej je med drugim tudi zapisano, da bo bon deljiv in se bo lahko unovčil v večkratnem znesku. Izplačilo njegove vrednosti v denarju ne bo mogoče, bo pa prenosljiv med sorodniki.

Podrobnosti o turističnih bonih, za katere bo država odštela 345 milijonov evrov, bodo na današnji novinarski konferenci predstavili gospodarski minister Zdravko Počivalšek, namestnik generalnega direktorja Finančne uprave RS Peter Grum in direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar