Tri Slovenke v finalu slaloma na Sljemenu

FOTO: SloSki Alpine Team

Slovakinja Petra Vlhova je postavila najboljši čas prve vožnje slaloma za svetovni pokal alpskih smučark na Sljemenu.

Druga je Američanka Mikaela Shiffrin (+0,64), ki se vrača po okužbi z novim koronavirusom, tretja je Švicarka Wendy Holdener (+0,81). V finalu bodo nastopile tri Slovenke, Andreja Slokar, Ana Bucik in Neja Dvornik.

Slokarjeva (+1,85) je vpisala sedmi čas, Bucikova (+2,48) je deseta, Dvornikova (+4,16) je finale ujela z 29. časom, Meta Hrovat je bila prepočasna za finale.

Naše imajo dobro izhodišče za drugi tek

Slokarjeva se je na progo pognala tik za elitno sedmerico. A je s startno številko 8 prehitela zgolj eno tekmovalko Švicarko Michelle Gisin, ki je zaostala več kot dve sekundi. Takoj za Slokarjevo je na petem ženskem slalomu sezone 2021/22 nastopila Ana Bucik, ki je zaostala tako za Slokarjevo kot Gisinovo.

Le Hrovatovi ni uspelo v finale

Neja Dvornik je nastopila s številko 29. Njen zaostanek je pomenil 25. čas ob prihodu v cilj. Nato je izgubila še štiri mesta.

S številko 31 je slovenske nastope zaokrožila Meta Hrovat, ki pa si je nabrala kar precejšen zaostanek, ki je znašal 5,17 sekunde. Hrovatova se s 35. časom ni uvrstila v finalno vožnjo. Druga vožnja se bo začela ob 16.05.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar