Trgovine v Mariboru z novim delovnim časom

FOTO: Bojan Mihalič

Europark od danes obratuje z novim obratovalnim časom.

SES-ova nakupovalna središča (Europark Maribor, ALEJA Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana, Citycenter Celje in Center Interspar Vič) bodo od danes, 20. oktobra, do preklica odprta po novem obratovalnem času.

Po novem zapirajo ob 20. uri

Od ponedeljka do petka bodo trgovine za obiskovalce odprte od 9.00 do 20.00, razen trgovine Interspar, ki bo odprta od 8.00 do 20.30. V soboto bodo vse trgovine odprte od 8.00 do 20.00, Interspar pa do 20.30. Ob nedeljah so nakupovalna središča zaprta.

Z novim prilagojenim obratovalnim delavnikom so se SES-ova nakupovalna središča odrekla ekonomskemu interesu v dobrobit skrbi za zdravje obiskovalcev. Spoštujejo in poslujejo skladno z novimi vladnimi ukrepi za omejevanje širjenja novega koronavirusa. Od danes bo namreč med 21. in 6. uro prepovedano gibanje na prostem.

Še vedno pa v vseh SES-ovih nakupovalnih središčih na prvem mestu postavljajo varnost in zagotavljanje ukrepov za zdravje obiskovalcev. Ves čas skrbijo za visoke higienske standarde tako glede rednega razkuževanja, nošenja mask kot tudi varnostne razdalje. Prav tako varnostna služba ves čas spremlja, ali ljudje nosijo maske, vzdržujejo varnostno razdaljo in spremljajo število obiskovalcev v nakupovalnem središču.

Vsak trgovec s svojim delovnim časom

Tudi ostali trgovci zaradi dodatnega ukrepa za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, po katerem bo s torkom med 21. in 6. uro razen v izjemnih primerih začasno prepovedano gibanje na prostem, prilagajajo delovni čas poslovnih enot.

Kot so za STA pojasnili v Mercatorju, bodo njihove poslovalnice, ki so bile doslej odprte do 21. ure ali še dlje, od torka odprte do 20.45. V Tušu bodo poslovalnice, ki so bile doslej odprte do 21. ure, od torka zapirali ob 20. uri.

1 KOMENTAR

  1. […] Izjeme od prepovedi gibanja v nočnem času so odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog ali dostop in nudenje storitev za nujne primere, piše v odloku. Zaradi policijske ure sicer delovni čas prilagajajo tudi trgovci, ki bodo poslovalnice z današnjim dnem večinoma zapirali pred 21. uro, kot smo že poročali na našem portalu. […]

Oddaj komentar