To nedeljo bodo v Mariboru zapeli klopotci

Vir: Fontana vin

Fontana vin Vodole, v nedeljo 26.7.2020 organizira postavitev klopotca v osrčju mariborskih goric. Pričetek dogodka bo ob 11.00 uri, s postavitvijo in blagoslovom tradicionalnega  slovenjegoriškega klopotca, ki bo pričel naznanjati prihajajočo zorenje grozdja in s tem jesen, ki se približuje.

Postavitev klopotca bodo izvedli mariborski brači, ki bodo po tradiciji pripeljali klopotec s konjsko vprego in ga nato po vzoru ljudskih običajev tudi postavili. Na dogodku si bo možno ogledati, ter seveda tudi preizkusiti različne tipe klopotcev. Predstavili se bodo vinarji vodolske vinske ceste, prav tako bo poskrbljeno za domačo hrano in izvrstno vinsko kapljico.

Za vse obiskovalce bo vse vikend organiziran brezplačen avtobusni prevoz na lokacijo Fontane vin Vodole. Poseben avtobusni prevoz bo vozil krožno po označeni poti vsaki dve uri z odhodom iz glavne avtobusne postaje na Mlinski ulici v Mariboru ob 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00.

Vabimo vas, da se nam pridružite na nedeljskem postavljanju klopotca ter vas naprošamo, da o dogodku poročate v vašem cenjenem mediju. Ob tem se vam želimo tudi zahvaliti za vse dosedanje poročanje in vas vabimo na degustacijo vin na Fontani Vodole,” so sporočili organizatorji.

Za vse ostale informacije pa lahko obiščete spletno stran Posestvo sončni raj.

Oddaj komentar