Testi od ponedeljka nič več zastoj, takšna bo cena v Mariboru

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo z določenimi izjemami od ponedeljka, 23. avgusta, plačljivo. V Zdravstvenem domu Ljubljana bo cena testiranja 12 evrov, v Mariboru dva evra manj. V Ljubljani bo plačilo možno izključno z bančno kartico, na mestu testiranja, so sporočili iz ZD Ljubljana.

Kot so sporočili iz ZD Ljubljana, bo testiranje še naprej potekalo v mobilni enoti simulacijskega centra pred Mestno hišo, in sicer vsak delovnik od 8. do 14. ure. Potrdilo o izvidu hitrega testiranja bodo osebe prejele na mestu testiranja.

Nič več brezplačni testi za vse

V organizaciji ZD Maribor bo samoplačniško testiranje s hitrimi antigenskimi testi potekalo ob sredah od 14. do 16. ure v zdravstveni postaji Pernica in kulturnem domu Dvorjane ter od 17. do 19 ure v zdravstveni postaji Starše. Ob četrtkih bo možno testiranje od 14. do 16. ure v Hiši vseh generacij Kungota in zdravstveni postaji Hoče ter od 17. do 19. ure v zdravstveni postaji Rače in v kulturnem domu Miklavž, ob petkih pa od 14. do 18. ure v zdravstveni postaji Ruše. Cena bo 10 evrov.

Da bodo hitri antigenski testi na novi koronavirus od ponedeljka brezplačni le še za določene skupine, za večino pa ne več, je vlada odločila 19. julija. V petek je minister za zdravje Janez Poklukar povedal, da bo državni proračun kril stroške hitrega testiranja le še za zaposlene v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, v vzgoji in izobraževanju, vključno z visokim šolstvom, ter osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve in izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar