Tanja Fajon: “Pričakujem javno opravičilo za namerno širjenje laži”

Poročali smo, da je Okrajno sodišče v Velenju v primeru tožbe SD zoper premierja Janeza Janšo zaradi njegovih javnih izjav, povezanih z lastništvom vile na Levstikovi 15 v Ljubljani, kjer ima SD svoj sedež, razsodilo, da mora Janša stranki SD plačati 10.000 evrov odškodnine. Ob tem se mora Janša v 15 dneh javno opravičiti na Twitterju. Sodba še ni pravnomočna.

Po besedah predsednice SD Tanje Fajon in glavnega tajnika SD Dejana Levaniča ima sodba velik pomen, saj je sodišče postavilo predsednika vlade pred odgovornost za njegove lažnive izjave. “Sodišče je ugotovilo, da je Janša vedel za lažnivo vsebino svojih izjav, a jih je kljub temu zlonamerno objavljal,” je zapisal Levanič. Ob tem je še napovedal, da bodo v SD odškodnino v celoti namenili v dobrodelne namene.

Oba s Fajonovo sta tudi ocenila, da Janša s tem, ko ne prevzema sodnih pošiljk, kaže prezir do države, institucij, pravnega sistema, ignoranco in nespoštovanje tudi ljudi.

Očitajo mu, da je zavestno širil laži

“Pričakujem javno opravičilo predsednika SDS Socialnim demokratom za namerno širjenje laži,” je tako v izjavi novinarjem poudarila Fajonova. Dodala je, da jo žalosti, da je Janša vedel, da gre za neresnične trditve in jih je kljub temu preprosto širil po Twitterju. Sodišče je po njenih besedah v celoti priznalo tožbeni zahtevek, “in to je po svoje veliko zadoščenje”.

SD je v začetku julija na Okrajnem sodišču v Velenju vložila tožbo proti Janši zaradi njegovih javnih izjav, povezanih z lastništvom vile na Levstikovi 15 v Ljubljani, kjer ima SD svoj sedež. Janši očitajo, da je “zavestno in zlonamerno širil laž, čeprav je dokazljivo vedel, da lastništvo SD ni sporno”. Tožbo je pripravila in vložila odvetniška pisarna Pirc Musar & Lemut Strle.

Oddaj komentar