Ta avtomobilskih proizvajalec ima namen zaposliti več tisoč ljudi

FOTO: Pixabay.com

Nemški avtomobilski proizvajalec BMW končuje z reorganizacijo in s tem povezanim odpuščanjem, ob tem pa načrtuje, da bo prihodnje leto ustvaril 6000 novih delovnih mest.

Prvi mož družbe Oliver Zipse je namreč ta teden za časnik Münchner Merkur dejal, da je podjetje na dobri poti transformacije.

Dodal je, da je podjetje pripravilo načrte za e-mobilnost in da v letu 2022 pričakujejo nadaljnjo rast prodaje. “Zato bomo v 2022 povečali našo delovno silo do petih odstotkov,” je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Zipse.

BMW trenutno zaposlujejo okoli 120.000 ljudi, potem ko je od leta 2020 odpustil okoli 6000 ljudi. Razlog za zaposlovanje v letošnjem letu pa je po Zipsovem mnenju veliko povpraševanje po novih električnih modelih.

Nova delovna mesta predvsem v Nemčiji

Nova delovna mesta bodo ustvarili predvsem v Nemčiji, proizvajalec avtomobilov pa bo na trgu med drugim iskal strokovnjake na področju baterijskih raziskav, avtomatske vožnje, razvoja, programske opreme in računalniške varnosti. Iskali pa bodo tudi delavce za proizvodnjo, in sicer osebje za storitve električnega vzdrževanje ter vodje obratov.

Je pa Zipse opozoril, da bi povpraševanje po električnih vozilih lahko zaustavilo pomanjkanje električnih polnilnic. “V Evropi se število električnih avtomobilov povečuje petkrat hitreje kot infrastruktura,” je dejal.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar