Štiri opozicijske stranke z interpelacijo nad ministra Počivalška

Zdravko Počivalšek

Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB so potrdile, da danes vlagajo v Državni zbor interpelacijo ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška. Interpelacijo so pred nekaj dnevi napovedali v LMŠ. Interpelacija se nanaša na očitke pri nabavi zaščitne opreme v epidemiji.

Da bodo štiri opozicijske stranke danes vložile interpelacijo Počivalška, je sicer v spletnem pogovoru, ki poteka v organizaciji SD, danes omenil tudi poslanec te stranke Franc Trček. Interpelacijo pa je že 23. aprila najprej napovedal predsednik LMŠ Marjan Šarec, nato pa so sodelovanje pri tem napovedale Levica, SD in SAB, predvsem po številnih očitkih glede nabav zaščitne in druge opreme, potrebne v epidemiji novega koronavirusa.

V LMŠ so po oddaji Tarča na TV Slovenija, ki je prav tako 23. aprila poročala o nepravilnostih pri nabavi zaščitne opreme, pričakovali odstop ministra Počivalška in tudi ministra za obrambo Mateja Tonina. Vodja poslanske skupine LMŠ Brane Golubović je ob tem omenil celo možnost interpelacije celotne vlade. A kot kaže, so se za zdaj odločili le za interpelacijo gospodarskega ministra.

Počivalšek je očitke že večkrat zavrnil in navedel, da bo interpelacija priložnost za pojasnila. Vlada pa pripravlja poročila ministrstev o zagotavljanju zaščitne opreme v času pandemije in o stanju opreme ob nastopu nove vlade. Razpravo o tem naj bi zaključila danes ali v torek, po napovedih premierja Janeza Janše bo poročilo na parlamentarnih klopeh ta teden.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar